Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Thuis 25 sep 2020

6 tips om je relatie goed te houden nu jullie allebei thuiswerken

Thuiswerken is onderdeel van het nieuwe normaal. Steeds meer mensen werken meerdere dagen in de week vanuit huis. Dat heeft een hoop voordelen, maar het kan ook zeker een uitdaging zijn. Thuiswerken met je partner kan best lastig zijn. Daarom is het goed samen een aantal dingen af te spreken om de relatie goed te houden.

Eerlijk is eerlijk: ook aan je partner irriteer je je wel eens. Als je elkaar in de weg zit, wordt dit alleen maar erger. Het is niet de bedoeling dat het thuiswerken jullie relatie negatief beïnvloedt.

Thuiswerken met je partner overleven

Ook wanneer je in een fijne en stabiele relatie zit, zijn dit handige tips om te gebruiken. De tips creëren meer mogelijkheden om tijd te spenderen met je partner en zo houd je de relatie zo prettig mogelijk.

1. Zorg voor een fijne ochtendroutine

Begin de dag goed door samen op te staan en een zelfde ochtendritueel te hebben. Zo voorkom je dat jij een videocall begint en je partner net luid koffie staat te maken. Door samen op te staan, creëer je ook een extra momentje samen.

Lees ook: Het onverwachte negatieve gevolg van al dat thuiswerken (en hoe je het oplost)

2. Maak je eigen plekje

Creëer je eigen thuiskantoor en maak dit ook echt jouw eigen plekje. Dit kan een bureau zijn in een aparte kamer of aan de keukentafel. Zet daar je eigen laptop neer en alle andere dingen die je nodig hebt. Respecteer de ruimte van je partner en kom daar niet wanneer je partner met iets belangrijks bezig is.

3. Blijf goed communiceren

Blijf tijdens het thuiswerken met elkaar praten over dingen die je dwars zitten. Haalt je partner het bloed onder je nagels vandaan en erger je aan dingen die partner doet? Spreek het met elkaar uit, anders wordt het alleen maar vervelender.

4. Vertel wat je nodig hebt van de ander

Vertel je partner hoe jij graag werkt en probeer zo goed mogelijk met elkaar rekening te houden. Vind jij harde geluiden en muziek tijdens werken heel vervelend? Vraag je partner een koptelefoon op te doen. Doe hetzelfde als jij het juist fijn vindt om naar iets te luisteren.

5. Neem samen pauzes

Ook bij thuiswerken is het belangrijk pauzes te nemen. Het is dan een goed idee om samen die pauzes te nemen. Ga samen lekker lunchen, ga af en toe een rondje lopen en maak voor elkaar af en toe een kop koffie.

6. Geef elkaar ruimte

Zorg voor letterlijke en figuurlijke ruimte. Blijf lekker op je eigen plekje zitten en kom alleen op je partners werkplek als je koffie brengt of iets wil vragen. Tijdens een normale werkdag heb je ook weinig contact met elkaar, dus dat is thuis niet anders. Ben je eerder klaar dan je partner? Ga in alle rust je ding doen, begin met koken, draai een was, maar laat je partner het werk op zijn of haar tempo afronden.

Voor meer hulp bij thuiswerken:

HalfHalfTravelThe4Habits

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 tips om je relatie goed te houden nu jullie allebei thuiswerken
Sluiten