Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Thuis 22 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Geen extra kamer voor je bureau? Verstop je home office gewoon

Thuiswerken lijkt tegenwoordig steeds vaker voor te komen. Het maakt dan ook niet uit of je af en toe een dagje thuis werkt, of elke dag vanuit huis aan het tikken bent: een home office is hartstikke handig. Zie je het niet zitten om altijd uit te kijken op je thuiskantoor? Dan verstop je je home office gewoon. Wij leggen uit hoe je dat doet.

De rommelkonten onder ons (guilty!) zullen het vast herkennen: het bureau dat jij als thuiskantoor gebombardeerd hebt, ligt binnen de kortste keren ook vol met boeken, tijdschriften, vuile én schone was… niet erg praktisch dus, en al helemaal niet als je moet werken. Als je geen zin hebt in een zichtbare home office, verstop je bureau dan op een slimme manier.

Wij geven je drie voorbeelden van hoe je zo’n bureau makkelijk bij jou thuis kunt maken. En ja, dat kan zelfs volgens de feng shui richtlijnen als je dat wilt.

1. In een (inbouw)kast

Ben jij zo’n lucky bastard met een prachtige inloopkast? Als je een gedeelte van de kast niet gebruikt, kan je deze prima ombouwen tot thuiskantoor. Ga voor een uitklapbaar bureau waar je op thuiswerkdagen aan kunt werken. De spullen die je nodig hebt, zoals je laptop, pennen en papier, kan je in de kast zelf opbergen. Zo kijk je er niet de hele dag tegenaan.

Al hoef je er natuurlijk geen inbouwkast voor te hebben. Een ‘normale’ kast is ook uitermate geschikt voor een uitschuif bureau. ’s Avonds zet je je bureaustoel ergens anders neer en klap je de deuren van de kast gewoon dicht, zodat je geen last hebt van de rommel.

2. Achter een roomdivider

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke roomdividers te koop. Als je je bureau écht niet wilt zien als je niet aan het werk bent, ga dan voor een dichte roomdivider waar je niet doorheen kunt kijken. Let er echter wel op dat de roomdivider licht doorlaat, want je wilt niet werken in een donkere ruimte.

Een hippere optie: ga voor een open kast/roomdivider, en vul deze helemaal met planten. Planten staan niet alleen mooi in je home office, maar zorgen ook nog eens voor minder stress. Enne, deze 4 planten zorgen volgens de NASA voor meer concentratie én productiviteit. Wij zouden het wel weten.

Planten zorgen voor minder stress: dus inslaan die handel!

3. Achter een gordijn

Deze optie is vooral geschikt voor grote, maar smalle woonkamers. Of voor een hoekje in de slaapkamer die je eigenlijk niet gebruikt. Door gordijnen aan het plafond te hangen, ongeveer een meter van de muur vandaan, zorg je voor een soort extra werkruimte waar je je bureau neer kunt zetten.

Ben je ’s avonds klaar met werken? Dan trek je gewoon het gordijn dicht, en hoef je niet de hele tijd naar je thuiskantoor te kijken. Super makkelijk, en zo is het bouwen van een muurtje helemaal niet nodig.

Meer lezen over het inrichten van je thuiskantoor?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Geen extra kamer voor je bureau? Verstop je home office gewoon
Sluiten