Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Ondernemen 11 jan 2019

The Social Good Girl wil meer echtheid op Instagram en deelt wat ze heeft verdiend en uitgegeven in 2018

Scroll één keer door Instagram en je ziet heel wat jaloersmakende plaatjes voorbijkomen. Mooie reizen, promoties, verlovingen en succesverhalen van ondernemers: je ontkomt er niet aan. Gaat het bij iedereen dan echt zo lekker?

Amber, ook wel bekend als The Social Good Girl, heeft als missie het Instagram landschap echter te maken. Dat doet ze onder andere door open te zijn over wat ze heeft verdiend én uitgegeven het afgelopen jaar.

Eerlijk beeld van ondernemen

Amber is een online marketeer en is expert op het gebied van Instagram. Naast tips en tricks, deelt ze op haar eigen account haar ondernemersavontuur. De ups én de downs. Ze vindt het belangrijk een eerlijk beeld te schetsen over ondernemen en motiveert anderen ook om op Instagram niet alleen de ‘Oh, het leven is zo geweldig’-verhalen te delen.

View this post on Instagram

Benieuwd wat ik in 2018 verdiend & uitgegeven heb als ondernemer? 🥳⠀⠀ Vraagje; waarom doen mensen altijd zo raar als er gevraagd wordt wat ze verdienen? En waarom hebben de grote ondernemers in Nederland het elke keer alleen maar over omzet. Hoe zit het dan precies met de kosten? 👀⠀ ⠀ In het kader van #echtinsta deel ik graag mijn omzet, kosten en winst van 2018! Ook leg ik je uit waar ik het geld mee heb verdiend, waar ik het aan heb uitgegeven en wat ik dit jaar anders ga doen!😌⠀ ⠀ Waar kun je deze prachtige informatie vinden? Je kunt of de livesessie van vandaag bekijken en/of het artikel in de link in mijn bio lezen. Whatever rocks your boat😇 ⠀ Wat ik hier mee wil bereiken? Ik wil dat we stoppen met vergelijken! Misschien draai jij nu 40K omzet per jaar en kun je daar prima van leven. Misschien lach je mij nu een beetje uit omdat ik ‘maar’ … omzet heb gedraaid. Iedereen onderneemt op zijn of haar eigen tempo. Ook zegt omzet niks over je succes. Ik hoop ook dat andere ondernemers in 2019 wat opener gaan zijn over hun financiële situatie. Ik geloof namelijk dat we met eerlijkheid elkaar veel beter kunnen helpen🥂⠀ ⠀ Oh en wel even leuk om te weten. Als je mijn live sessie gezien of artikel gelezen hebt; dacht je dat mijn omzet meer of minder zou zijn? 😏⠀ ⠀ #thesocialgoodgirl ⠀⠀ 📷 @iepbergsma

A post shared by Insta Tips & Inspiratie (@thesocialgoodgirl) on

Omdat ze weet dat het voor (beginnende) ondernemers ontzettend belangrijk is om eerlijke informatie te krijgen, besloot ze zelfs transparant te zijn over wat ze in 2018 heeft verdiend én heeft uitgegeven. Zelf zag ze voornamelijk mailtjes binnenkomen als ‘zo haalde ik in één maand 100k omzet’. Niet echt bevordelijk als het bij je zelf net niet zo lekker gaat. En hallo, hoe zit het dan met de kosten?

Blog met omzet, uitgaven en winst

Deze week publiceerde ze een blog met de omzet, uitgaven en winst van 2018. Geen vage getallen, als ‘ergens rond de…’, maar screenshots van Excel met de bedragen per kwartaal. Super stoer, want wij Nederlanders zijn onwijs terughoudend als het gaat om hoeveel we verdienen. Het is bovendien onwijs leerzaam om te zien hoe andere ondernemers hun geld uitgeven en hoe ze hun geld verdienen.

Dat is te zien aan de reacties die ze op haar blog heeft gekregen. “Ik heb wel grappige reacties gehad. Zo kreeg ik onder andere de vraag of ik rijke ouders had die mij geld hadden geleend. Haha, nee dus! Maar ik kreeg vooral veel reacties van beginnende ondernemers die het heel fijn vinden om eindelijk een realistisch beeld van ondernemen te krijgen.”

View this post on Instagram

👀Wil je mij weer een beetje beter leren kennen?⠀ ⠀ Vandaag en morgen plaatsen de Secret Santa Instagrammers een #echtinsta post, waarin ze wat meer over zichzelf vertellen. ⠀ ⠀ En uiteraard doe ik graag mee met deze opdracht! Er zijn namelijk een heleboel nieuwe leukerds die mij zijn gaan volgen, die mij misschien nog niet zo goed kennen🙋🏼‍♀️ Dus hier zijn 5 punten die echt typisch Amber zijn!⠀ ⠀ 1. Ik heb een fascinatie voor de ruimte! Als in E.T. phone home. Als in the space. Als in astronomie.✨ Toen ik in Marrakech was heb ik dan ook spontaan Jupiter op mijn arm laten tatoeëren⠀ ⠀ 2. Grappig feitje; toen ik begon met TheSGG heb ik gekozen voor de kleur roze in mijn huisstijl. Wat is hier grappig aan? 2.5 jaar geleden was roze verre van mijn ding🤫 Inmiddels in het mijn favoriete kleur en is zelfs een muur in de woonkamer de kleur van de blouse in deze foto 😇 (sorry, boyfriend). Ik ben dus zo'n persoon die iets eerst helemaal niks vindt om daarna smoorverliefd te worden.⠀ ⠀ 3. Ik durf gerust te zeggen dat 60% van mijn inkomen naar eten gaat. Zo'n 4 jaar geleden heb ik dan ook geaccepteerd dat lekker eten 100% in mijn DNA zit en dat ik daardoor altijd een fijn speklaagje op mijn lijf heb zitten. Best handig hoor met het koude weer buiten 😆⠀ ⠀ 4. De laatste tijd heb ik heel wat pity parties voor mezelf gehouden. Laatst deelde ik met jullie dat ik het ondernemersschap behoorlijk pittig vind. Wat is hier typisch Amber aan? Nou, dat ik met je deel dat ik even onderaan de ondernemers rollercoaster zit. En dat is 100% OKAY 👊🏻⠀ ⠀ 5. Ik heb een duurzaam hart!💚 Zo ben ik altijd op zoek naar een manier om elke keer weer een grotere impact te maken. Daarom heb ik bijvoorbeeld besloten dat we voor het Secret Santa project, cadeau's kopen van kleinere ondernemers🎁 Toch best een mooie kerstgedachte dat je kiest voor een kleine ondernemer i.p.v. een grote corporate, toch? ⠀ ⠀ Zo dit waren de 5 dingen die echt typisch mij zijn. Herken je jezelf in 1 van de 5 punten? Laat het mij dan even hieronder weten 😘⠀ ⠀ #thesocialgoodgirl 📷 @ruslan.bordyug.photo ⠀

A post shared by Insta Tips & Inspiratie (@thesocialgoodgirl) on

Het leven is verre van perfect en ondernemen is vallen en opstaan. Daarom is Ambers missie ook zo goed. Het is fijn om eens realistische verhalen te lezen, al moeten we zeggen dat ze het ook onwijs lekker heeft gedaan. Daar gaan we verder niet te veel over verklappen. Hier vind je haar inspirerende blog.

We spraken Amber al eerder over Instagram inzetten voor je bedrijf en vroegen haar tips over het succesvol gebruiken van Instagram.

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
The Social Good Girl wil meer echtheid op Instagram en deelt wat ze heeft verdiend en uitgegeven in 2018
Sluiten