Tessa Ham
Tessa Ham Digital nomad 2 mrt 2021

Waarom Thailand een geweldige eerste digital nomad-bestemming is als de grenzen weer opengaan

Stel je dit even voor: je begint je werkdag met een wandeling in de prachtige natuur, na een lange vergadering neem je een duik in de zee en aan het einde van de dag sta je niet in de rij bij de Appie, maar ga je naar een lokale markt om verse groentes te halen. Nu we al bijna een jaar thuiswerken is de kans groot dat je niet kunt wachten tot je de keukentafel kunt omruilen voor een exotische bestemming, zoals Thailand bijvoorbeeld.

Thailand is één van de populairste bestemmingen onder digital nomads, en dat is niet zonder reden.

Remote werken

De pandemie heeft de ontwikkeling naar remote werken in stroomversnelling gebracht. Voor corona waren er werkgevers die al moeite hadden met af en toe een dagje thuiswerken. Maar bijna één jaar geleden werden we door Rutte naar huis gestuurd en moesten we wel. Niet alleen werkgevers, maar ook de werknemers zelf kwamen er op dat moment achter dat remote werken een optie voor ze was.

Als straks het internationale reizen weer op gang komt, zullen er meer digital nomads zijn die in loondienst bij een bedrijf werken. Klinkt dat jou ook als muziek in de oren? Dan kan Thailand een geweldige eerste bestemming zijn.

Zorgt de coronacrisis ervoor dat we straks meer op afstand gaan werken?

Het is niet gek dat Thailand sowieso een populaire bestemming is onder reizigers. Tropische temperaturen, ongerepte natuur, heerlijk eten, een vriendelijke bevolking… Allemaal voordelen waar je ook als digital nomad van kunt profiteren.

Digital nomad in Thailand

Een deadline halen of een nieuwe klant binnenslepen is nét wat fijner als dit gedaan wordt met uitzicht over een azuurblauwe zee. Oké, we gaan het niet mooier voordoen dan hoe het is. Werken op het strand is natuurlijk niet echt praktisch. Maar het idee dat je na een lange werkdag kunt relaxen op een Thais strand is reden genoeg om je koffers alvast klaar te zetten.

Thailand, digital nomad paradijs

De lage kosten voor levensonderhoud zijn nog een reden dat Thailand zo populair is onder digital nomads. Zo koop je bij diverse eetkraampjes voor omgerekend een euro een heerlijke verse maaltijd. De mooiste accommodaties kosten nog geen 500 euro per maand. En voor een paar tientjes huur je een eigen plekje in een coworking space. Het is dus mogelijk om met een laag maandbedrag comfortabel te leven.

Die populariteit onder digital nomads zorgt er ook voor dat je je niet alleen voelt in een land met een nieuwe taal en een andere cultuur. Thailand is dé nomad hub van Azië en heeft de grootste digital nomad community ter wereld. Deze community bestaat uit internationalen die een grote verscheidenheid aan beroepen uitoefenen: van online marketeers tot CEO’s, en van consultants tot virtuele assistenten. Niets fijner om af en toe te sparren met gelijkgestemden over het schrijven van een nieuw marketingplan of het binnenhalen van een nieuwe klant.

5 redenen waarom reizen je beter in je baan maakt

Waar je wel aan moet denken

Wanneer je als digital nomad in loondienst werkt, zal je soms op Nederlandse tijden moeten werken. Good to know: in Thailand is het zes uur later. Wanneer je volgens Nederlandse tijden werkt, zal je de ochtenden vrij hebben om de omgeving te verkennen. Je zou natuurlijk ook al je meetings in de Nederlandse ochtend kunnen plannen. Tijdens jouw eigen ochtenden kun je dan werk doen waar je niemand anders bij nodig hebt.

Het is ook goed om te weten dat niet alle regio’s in Thailand de nodige faciliteiten bieden die voor deze lifestyle nodig zijn. Het is dan ook belangrijk om de juiste plekken te selecteren. Eén van de populairste bestemmingen voor digital nomads, niet alleen in Thailand maar ter wereld, is Chiang Mai. Deze stad ligt in het noorden van het land en biedt alles wat een digital nomad nodig heeft. Een groot aanbod van coworking spaces en cafés met snelle Wi-Fi, heerlijk eten en een goede combinatie van stad en natuur.

Andere zeer geschikte bestemmingen zijn Koh Phangan en Koh Chang. En voor iedereen die op zoek is naar de energie van een wereldstad: Bangkok. Voor nu blijft het nog bij dromen over het avontuurlijke leven van een digital nomad. Maar wanneer de grenzen heropenen en reizen weer mogelijk is, beantwoord je je werkmails misschien wel vanuit dit digital nomad-paradijs.

Zo overtuig je jouw baas ervan je (vaker) thuis te laten werken na het corona-tijdperk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Waarom Thailand een geweldige eerste digital nomad-bestemming is als de grenzen weer opengaan
Sluiten