For all the amibitous ladies out there: schrijf je in voor de TEDxAmsterdamWomen Startup Award

Het is alweer tijd voor de vijfde editie van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award. Een award die onderdeel uitmaakt van het internationale platform ‘TED’, wat we allemaal wel kennen van de inspirerende TED Talks onder het motto ‘Ideas worth spreading’. En dat doen we op WorkJuice ook maar al te graag.

TEDxAmsterdamWomen Startup Award

Voor de Startup Awards 2019 kun je je tot en met 19 augustus inschrijven. Maar alleen als de startup wordt geleid door een vrouwelijk ondernemer.

De Awards bestaan uit een voorronde, een halve finale en een finale tussen de overgebleven drie startups tijdens de jaarlijkse conferentie TEDXAmsterdamWomen op maandag 9 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Win jij de Award? Dan krijg je een reis naar Hongkong, maar ook een jaar lang professioneel, strategisch advies en toegang tot een netwerk van investeerders.

Waarom voor vrouwen?

En waarom mogen dan alleen vrouwelijke leiders zich aanmelden voor deelname? Omdat uit onderzoek van investeerders Eva Mol en Janneke Niessen is gebleken dat financiering voor startups in 93 procent (!) van de gevallen nog wordt bereikt door startups onder leiding van mannen. En dat kan anders.

Om die reden besloot een belangrijke groep Nederlandse investeerders om alleen nog startups met minimaal 35 procent vrouwen in het management te voorzien van financiering, meldt NOS.

Minder kansen voor vrouwen

Ook in 2019 is de situatie nog steeds zo dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in managementposities én 50 procent minder pensioen opbouwen dan mannen, blijkt uit onderzoek van CNV en McKinsey.

Oprichtster van TEDxAmsterdamWomen, Marian Spier: “Bij vrouwelijke ondernemers wordt vaak besproken of ze wel capabel zijn en of ze het bedrijf kunnen combineren met een gezin. Geheel onterecht krijgen vrouwelijke ondernemers met ijzersterke ideeën minder vaak kansen om hun business de financiële injectie te geven die nodig is om te starten of op te schalen.”

Erg belangrijk dat ook vrouwen dus gestimuleerd worden om hun business te laten groeien. En de TEDxAmsterdamWomen Startup Award maakt dat mede mogelijk.

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
For all the amibitous ladies out there: schrijf je in voor de TEDxAmsterdamWomen Startup Award
Sluiten