Tessa Ham
Tessa Ham News 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor slechts €5,- kun je dit jaar (digitaal) aanwezig zijn bij het inspirerende TEDxAmsterdamWomen

Wat hebben een feministische architect, een vooraanstaand cardioloog en een lid van de Dutch Directors Guild met elkaar gemeen? Alle drie spreken ze op 2 december op het TEDxAmsterdamWomen main event. Al een decennia lang brengt de vrijwilligersclub in Amsterdam sprekers ten gehore met baanbrekende, ongemakkelijke, prikkelende en roerende verhalen.

Koop nog tot 21 november je early bird-kaartje en je kan voor slechts 5 euro aanwezig zijn bij dit inspirerende digitale event.

TEDxAmsterdamWomen goes digital

Dit jaar is TEDxAmsterdamWomen voor het eerst digitaal. Op woensdag 2 december wordt vanuit Theater Amsterdam een livestream uitgezonden die tegen een kleine vergoeding is bij te wonen. Je kunt dan kijken en luisteren naar de TED Talks van onder meer cardioloog pr. Dr. Angela Maas, architect Afaina de Jong en overlever van de Bataclan-aanslag Ferry Zandvliet. Mondo presentator Nadia Moussaid is host van de avond.

Dit jaar brengen alle TEDxAmsterdamWomen sprekers een talk over de (digitale) bühne die gaat over verbinding – the courage to connect. Afaina de Jong van feministisch architectenbureau AFARAI zal bijvoorbeeld ingaan op representatie van cultuur in bouwkundige vormen. Roxanne Hehakaija is oprichter van stichting Favela Street en spreekt over voetbal als middel om jongeren in achterstandswijken over de hele wereld te verbinden en purpose te geven.

Ferry Zandvliet overleefde de terroristisch aanslag op muziektheater Bataclan en deelt hoe je trauma kunt omzetten in kracht en verbinding met anderen. Cardioloog pr. dr. Angela Maas, afgelopen jaar uitgeroepen tot ‘meest invloedrijke vrouw in Nederland’, is VN-vrouwenambassadeur en oprichter van het onderzoeksfonds ‘Hart voor vrouwen’ en spreekt over de toegevoegde waarde van vrouwen in de gezondheidszorg – yes, ook dat heeft met verbinding te maken!

Bipolariteit bespreekbaar maken

Eerder dit jaar streamde TEDxAmsterdamWomen de Talent Night. Er keken ruim 250 mensen vanuit het hele land mee. De vakjury koos Nadya van der Sluis (34) als winnaar. Van der Sluis probeert via verschillende kanalen bipolariteit zichtbaar te maken. De doorgaans onzichtbare aandoening verkeert in de taboesfeer en dat drukt zwaar op mensen die leiden aan de stoornis, zoals van der Sluis zelf.

“Bijna 45% van de Nederlanders kampt met een persoonlijkheidsstoornis, maar er is maar zelden iemand open over. Dat moet en kan anders,” aldus van der Sluis. Ook zij is op 2 december met haar verhaal te zien op het main event.Bij het prijzenpakket van de Talent Night hoort namelijk een plekje op de main stage.

Wil jij er ook bij zijn? Tickets voor het main event zijn te verkrijgen via www.tedxwomenamsterdam.nl.

Eerder spraken we al met de stuurvrouw van TEDxAmsterdamWomen, Helene Geijtenbeek, over haar nieuwe rol, diversiteit en haar vrouwelijke rolmodellen.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Voor slechts €5,- kun je dit jaar (digitaal) aanwezig zijn bij het inspirerende TEDxAmsterdamWomen
Sluiten