Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 27 nov 2018

Deze tien sprekers geven donderdag een TEDx Talk bij TEDxAmsterdam

Aanstaande donderdag (28 november) vindt alweer de tiende editie van TEDxAmsterdam plaats. In het Internationaal Theater Amsterdam geven tien sprekers een interessante TEDx Talk over onder andere de maatschappij en duurzaamheid.

De tien sprekers die aanstaande donderdag een Talk geven op TEDxAmsterdam:

Laser 3.14

Laser 3.14 is een ‘visule poëet’, die al vijftien jaar poëzie op straat creëert en inmiddels ook in musea als het Stedelijk Museum is te vinden. De Amsterdamse poëet staat door schmink en een capuchon volledig onherkenbaar op het podium. In zijn TEDx Talk staan de vele stemmen van de stad centraal én hoe belangrijk het is dat die stemmen ook daadwerkelijk gehoord worden.

Debbie Reber

New York Times bestseller auteur Debbie Reber is een ouderschapsactiviste en zette TiLT Parenting op. TiLT is een website en community voor ouders van neurologisch atypische kinderen, met bijvoorbeeld autisme, ADHD en dyslexie. In haar TEDx Talk vertelt ze hoeveel schade het doet om te zeggen dat deze kinderen beter gemaakt moeten worden.

Arjan van Timmeren

Prof. dr. ir. Arjan van Timmeren is ook te zien op TEDxAmsterdam. In zijn Talk gaat hij het hebben over de circulaire economie. Circulaire ondernemen wordt steeds populairder, maar hoe kunnen we dit dagelijks toepasbaar en schaalbaar maken?

Jorge Mañes Rubio

Kunstenaar Jorge Mañes Rubio is een conceptuele, sociohistorische kunstenaar. Leven we in de toekomst op de maan of een andere planeet? Wat voor kansen brengt dit de mensheid? Dat is precies waar Rubio het donderdag over gaat hebben in zijn TEDx Talk.

Henk Blanken

Journalist en auteur Henk Blanken schrijft over Parkinson en het effect daarvan op zijn leven. Aanstaande donderdag gaat hij het hebben over dementie en euthanasie. De focus ligt bij zijn TEDx Talk over de onvrijheid die met de huidige Nederlandse wetgeving rondom euthanasie samengaat.

Toufic El-Rjula Tykn

Toufic El-Rjula Tykn is een ‘invisable man’. Dit houdt in dat hij geen geboortecertificaat heeft. Na al zes jaar in Nederland te hebben gewoond en gewerkt, moest hij verhuizen naar een vluchtelingenkamp. Daar kwam hij nog veel meer papiergedreven identiteitsproblemen tegen. Sindsdien is het zijn doel om die de wereld uit te helpen door middel van blockchain. Aanstaande donderdag vertelt hij (voor het eerst) zijn persoonlijke verhaal.

Lees ook: Inspirerend – deze onderneemster begon een rijschool voor vrouwen in Egypte

Inger Leemans

Volgens professor Inger Leemans kunnen we veel meer leren van het verleden, zodat we niet elke keer weer in de toekomst verrast worden. In haar TEDx Talk gaat ze het voornamelijk hebben over de financiële crisis. Ze legt uit waarom we de financiële wereld niet meer begrijpen.

Zohra Moosa

Zohra Moosa is Executive Director van het oudste internationale vrouwenfonds ter wereld, genaamd Mama Cash. Dat vrouwenfonds helpt groepen die zich richten op mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Die groepen worden geleid door vrouwen, transseksuelen en interseksuelen.

Felipe Villela

Winst maken en als bedrijf de wereld positief beïnvloeden, zijn beiden gelijktijdig mogelijk. Dat wil Felipe Villela, medeoprichter van reNature, vertellen in zijn TEDx Talk. Aanstaande donderdag vertelt hij dat je zelfs meer geld kan verdienen door ruwe materialen te groeien dan door te ontbossen.

Heleen de Coninck

Professor Heleen de Coninck vertelt in haar TEDx Talk over innovatie en duurzaamheid en focust zich op de impact en het probleem van klimaatverandering.

Goed nieuws: er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Via deze link zijn ze te koop.

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Deze tien sprekers geven donderdag een TEDx Talk bij TEDxAmsterdam
Sluiten