Emma Bering
Emma Bering Mindset 23 okt 2018

Tuesday Talks: Je droombaan creëer je zelf

Iedereen heeft een droom, hoe groot of hoe klein ze ook zijn. Maar de realiteit is dat bijna niemand die droom ook achtervolgt. Waarom is dat? In de TED Talk van deze week laat Scott Dinsmore je inzien hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen.

Veel mensen zijn niet blij met het werk dat ze doen. Of vinden hun werk wel ‘oké’. Maar dat is zonde. Je hebt maar één leven, dus is het tijd om iets te doen wat je echt leuk vindt.

TED Talk van Scott Dinsmore

Als iemand hier een voorbeeld van is, dan is Scott Dinsmore dat wel. Hij gaf deze TED Talk in 2012 en overleed in 2015 op 33-jarige leeftijd door een tragisch ongeluk tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro. Volgens Dinsmore is het belangrijk om niet te denken in obstakels, maar in mogelijkheden. Want als je alleen maar denkt aan wat niet kan, gaat er nooit iets van komen. Dus probeer een antwoord te vinden op deze vraag: “What’s the work you can’t not do?

De key om te doen en te werken aan iets waar je van houdt, is volgens Dinsmore te wijden aan drie elementen.

Word een expert over jezelf

Als je niet weet waar je naar zoekt, dan kan je het ook niet vinden. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat je wilt. Volgens Dinsmore helpen deze drie vragen je hierbij: Wat is je unieke kracht? Wat zijn jouw waarden? En wat zijn je ervaringen?

Doe het onmogelijke

Veel mensen gaan hun droom niet achterna. Vaak omdat we het opgeven of überhaupt nooit beginnen. Heb vooral vertrouwen in jezelf. Luister vooral niet naar de mensen – of jezelf – die zeggen dat het toch niet lukt. Zoals Dinsmore zegt: “Everything was impossible until someone did it.”

Omring jezelf met gepassioneerde mensen

Dat betekent niet dat al je “niet gepassioneerde” vrienden nooit meer kan zien. Het betekent wel dat je op zoek kan gaan naar mensen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Leer van elkaar.

Als je dan nog steeds twijfelt aan jezelf, denk dan aan deze quote van Ghandi:

“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Bekijk de video hier beneden voor de volledige TED Talk van Scott Dinsmore.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Tuesday Talks: Je droombaan creëer je zelf
Sluiten