Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 18 jun 2019

Tuesday Talks: Maisie Williams (Game of Thrones) vertelt je de kansen te grijpen die je krijgt

Maisie Williams, die je misschien kent als Arya Stark in Game of Thrones, wilde vroeger eigenlijk helemaal geen actrice worden. Op jonge leeftijd droomde ze ervan om een professionele danseres te worden. Haar carrière bestaat uit een combinatie van toevallige momenten die later enorme kansen bleken te zijn. In haar TED Talk vertelt ze hoe die kansen haar uiteindelijk hebben gebracht waar ze nu is: een Award-winnende actrice en ondernemer.

Maisie Williams begint haar TED Talk met een gevoel te beschrijven die veel van ons waarschijnlijk ook kennen. Als kind ging ze naar een gewone school en haalde ze gemiddelde cijfers. “Alles aan mij was behoorlijk gewoon, behalve de gedachtes in mijn hoofd”, vertelt ze. “Ik had grote dromen.”

Professionele danseres

Op 10-jarige leeftijd vertelde ze haar moeder daarom dat ze wilde stoppen met school. Net als Billy Elliot wilde ze professioneel danser worden en daarom wilde ze auditie doen voor een toneelschool. Dit was de eerste kans (of uitdaging) in haar leven. Williams werd toegelaten, maar haar ouders konden het helaas niet betalen.

Toen kwam daar de tweede grote kans in haar leven: een lerares vertelde haar over een talentenshow. Williams besloot mee te doen, en ontmoette in een improvisatie acteer workshop een vrouw genaamd Louise Johnston. Zij was zo onder de indruk van de jonge Maisie, dat ze haar vroeg om zich bij haar agency met acteurs aan te sluiten.

Haar rol in Game of Thrones

Louise Johnston zorgde voor de derde grote kans in haar leven: de auditie van Game of Thrones. We kennen allemaal de afloop van dit verhaal. Williams kreeg de rol en de show werd één van de grootste tv-series in de geschiedenis. “De reeks gebeurtenissen die me tot dat punt hadden gebracht waren voornamelijk gebaseerd op geluk en timing”, vertelt ze.

Als haar danslerares haar nooit had vertelt over de talentenshow, had Williams nooit Louise Johnston ontmoet. Waarna Williams nooit auditie zou hebben gedaan voor Game of Thrones. Het is niet wat je kent, het is wie je kent, zeggen ze ook weleens. Dat is hoe Williams uiteindelijk bij de laatste grote kans in haar leven belandde: samen met een vriend bedacht ze de app Daisy, waarbij artiesten in contact kunnen komen met elkaar om samen te werken.

Met haar TED Talk wil Maisie Williams vertellen dat ook jij de kansen moet grijpen die het leven jou geeft. Vertrouw erop dat je goed genoeg bent, en weiger jezelf tegen te houden in het leven. Durf groots te dromen.

Bekijk de hele TED Talk van Maisie Williams hieronder:

Meer leerzame TED Talks

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Tuesday Talks: Maisie Williams (Game of Thrones) vertelt je de kansen te grijpen die je krijgt
Sluiten