Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 22 dec 2019

De TED Masterclass app leert je spreken als een TED spreker

Er bestaan een paar mythes over spreken in het openbaar: je moet er extravert voor zijn, een natuurtalent in zijn én je gebruikt de skill alleen als je professioneel spreker bent. Het zal je niets verbazen als we verklappen dat ze alle drie niet kloppen. Iedereen is een spreker. De nieuwe TED Masterclass app wil je helpen om de skill onder de knie te krijgen.

We kennen ze inmiddels allemaal: de TED Talks waarin je in tien à twintig minuten leert over de meest uiteenlopende onderwerpen, die werkelijk altijd interessant en bijna altijd toepasbaar op je leven zijn.

Waarom zijn TED Talks zo populair?

Of ten minste, kennen is een understatement. We zijn allemaal fan. Een TED Talk is een begrip geworden, iets wat veel mensen op hun ‘one day‘-lijstje hebben staan. Maar waarom? Het is niet alsof TED het publieke spreken heeft uitgevonden.

Een simpele reden is dat, wanneer het goed gebeurt, TED Talks zoveel meer geven dan ze ‘nemen’. Ze gaan meer over de boodschap dan over de spreker en inspireren meer dan ze promoten. Ze zijn nuttig. En dat niet alleen, het lijkt alsof de sprekers allemaal natuurtalenten zijn en het podium met gemak beklimmen.

Niets blijkt minder waar: iedereen die op de rode stip gaat staan is gecoacht door TED zelf. En nu kan jij dat zelf ook! TED is namelijk van mening dat iedereens verhaal en ideeën de moeite waard zijn en nuttig kunnen zijn voor publiek.

Iedereen is een spreker

Ook als je niet van plan bent spreker te worden, is deze masterclass waardevol. Denk maar eens aan wat spreken eigenlijk is: je hebt voor een beperkte tijd de aandacht van een groep om je idee over te brengen. Dat betekent niet alleen dat je aan het spreken bent als je op een podium voor een zaal mensen staat.

Als je naar bovenstaande definitie kijkt, ben je ook aan het ‘spreken’ tijdens een sollicitatiegesprek, een meeting of een pitch voor een potentiële nieuwe klant of opdrachtgever. Zelfs als iemand je al vraagt wat voor bedrijf of baan je hebt, ben je vervolgens aan het spreken.

TED Masterclass app

De TED Masterclass app helpt je al deze situaties te rocken. Het is eigenlijk een cursus via een app die je leert hoe je jouw ideeën kunt identificeren, uit kunt werken en daarna kunt delen met de wereld.

De cursus bestaat uit elf lessen, waarna je zelf een TED Talk kunt geven. Als je wilt, kun je deze vervolgens uploaden, waarna de kans bestaat dat jouw TED Talk wordt uitgelegd op TED.com en je zou zelfs uitgenodigd kunnen worden om je ideeën live op de rode stip te vertellen.

Voor 55 euro krijg je volledige toegang tot de cursus. Alle opbrengsten gaan naar TED’s non-profit educatie initiatief. Een mooi kerstcadeau voor jezelf, denken we! Kijk voor meer informatie op de website.

Inspirerende TED Talks

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De TED Masterclass app leert je spreken als een TED spreker
Sluiten