Te warm op kantoor: zo overleef je de hitte op werk

Het kwik loopt deze week meerdere keren op tot boven de dertig graden. Alhoewel dat misschien lekker is als je de hele dag op het strand zou kunnen liggen, is het minder goed nieuws als jij gewoon moet werken en het te warm is op kantoor om productief te zijn.

Dat je luchtige kleding moet dragen en eigenlijk een ventilator zou moeten kopen, weet je nu wel. Wat kan je doen als die opties niet meer werken? Zo overleef je de dag als het te warm op kantoor is.

Begin vroeg

De beste tip die we kunnen geven als je baas flexibel is: stel een tropenrooster in. Wedden dat je baas het niet erg vindt als jij eerder begint en eerder stopt? Hij of zij wil namelijk ook alleen maar dat je het meest productief bent. Voor jou is het ook fijn. Omdat het ‘s ochtends een stuk beter te doen is op kantoor, krijg je meer werk gedaan. Bovendien heb je ‘s middags meer tijd voor het terras of die bbq.

Voldoende water drinken

Een open deur, maar toch één van de meest toepasbare tips die mensen toch altijd vergeten. Drink water, water en nog meer water. Als je genoeg drinkt, geef je jouw lichaam namelijk de kans om af te koelen. Vind je al dat water maar saai? Geef het met fruit een lekker smaakje. Oh, en vergeet de ijsklontjes niet. Een ijskoud drankje zal jou ook afkoelen.

Frisse maaltijd

Bij een zware maaltijd moet je lichaam extra hard werken en laten we dat nou net niet willen op een warme dag! Een lichte maaltijd is makkelijker te verteren. Waar je aan moet denken? Een frisse salade is ideaal als het te warm op kantoor is.

Tip! Lunchrecept voor op het werk: een gezonde salade met kip en limoendressing

Ga in de pauze niet naar buiten

Ja, het is te warm op kantoor, maar buiten (waar geen ventilator is) zal het nog warmer zijn. Hoewel de verleiding groot zal zijn, kan je toch het beste binnen blijven. Als je lichaam het nog warmer heeft door de zon, zal het nog moeilijker zijn om na de pauze af te koelen.

Houd je voeten, pols en hals koel

Bij je voeten, pols en hals ligt de slagader dicht onder de huid. Je kunt je hartslag makkelijker voelen. Deze plaatsen geven veel warmte af. Als je deze plekken laat afkoelen, zal dat een effect hebben op je hele lichaam. Als het mogelijk is, draag dan altijd sandalen. Houd daarnaast regelmatig pauze om je polsen onder koud water te houden en je hals vochtig te maken.

Zorg voor meer planten

Een warme periode is de ideale tijd om je baas te overtuigen dat je echt meer planten op kantoor nodig hebt. Veel kamerplanten absorberen de warme lucht. Planten gedragen zich namelijk op dezelfde manier als mensen zweten. Als de lucht om planten of mensen heen opwarmt, laten ze allebei overtollig water in de lucht ontsnappen van de huid of bladeren om zichzelf af te koelen. Tijd om meer planten in huis te halen dus! Zusje Roomed schreef al eerder over vier kamerplanten die de ruimte koel houden.

Geef je eraan over

Ja, ja, we weten het: dit is geen tip die je wil horen. Toch is het wel een goede. Hoe meer jij bezig bent met de warmte, hoe meer last je ervan hebt. Zoek een vrolijke zomerse playlist op (inclusief Spaanse nummers natuurlijk) en trakteer jezelf op een ijsje. De warmte is niet prettig, maar you’re all in this together!

It’s summer

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Te warm op kantoor: zo overleef je de hitte op werk
Sluiten