Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Carrière 3 november 2018

Deze succesvolle ondernemers hebben eerst keihard gefaald

Veel mensen denken dat je geboren wordt met het talent om een miljardenbedrijf op te zetten. Waarom zij wel en ik niet? Het voelt oneerlijk en stiekem zijn we best jaloers. Maar eigenlijk slaan deze gedachtes helemaal nergens op. Dit is het bewijs dat je niet moet opgeven, want zelfs de meest succesvolle ondernemers hebben keihard gefaald voordat zij hun succes behaalden.

When you are feeling down, discouraged or distressed on your entrepreneurial journey, remind yourself that failure and negative thoughts are realities for entrepreneurs at every level.

Dus deze is voor iedereen die net is afgewezen voor die ene baan, die face to face staat met teleurstelling of als je gewoon niet lekker in je vel zit en voor je gevoel even alles tegen zit. Niet opgeven, zie dit als inspiratie om door te gaan. Er is licht aan het einde van de tunnel!

Paniek: het ‘als ik later groot ben’ is nu

Succesvolle ondernemers die eerst keihard faalden

Natuurlijk zijn er veel meer ondernemers die keihard hebben gefaald. En natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat je uit elk verhaal inspiratie kunt halen. Wij hebben verschillende ondernemers met verschillende verhalen uitgekozen, zodat er voor iedereen iets tussen kan zitten. Ga ervoor zitten en laat je inspireren.

Thomas Edison

Ja, we gaan even de geschiedenis in. We kunnen het ons nu waarschijnlijk niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat er nog geen gloeilampen waren. Thomas Edison heeft maar liefst 10.000 gefaalde ontwerpen gehad voordat de gloeilamp die wij nu kennen ontstond. Zijn leraren waren er zelfs van overtuigd dat Thomas unteachable was.

Tim Ferris

Voordat zijn, inmiddels een bestseller, boek The 4-Hour Workweek werd gepubliceerd, heeft Tim 25 afwijzingsbrieven ontvangen voordat hij eindelijk een uitgever had gevonden die zijn boek wél wilde publiceren.

J.K. Rowling

Iedereen is inmiddels bekend met de populaire boekenserie Harry Potter. Maar wist je al dat JK heel veel moeite heeft gehad met het vinden van een uitgeverij? En naast het feit dat ze niemand kon vinden om haar boek te publiceren, was ze ook nog eens een alleenstaande moeder.

Walt Disney

We hebben het inderdaad over de bedenker van Micky Mouse en Donald Duck. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar Walt Disney heeft veel moeite moeten doen om deze figuurtjes zo bekend te krijgen. De karakters die hij namelijk had bedacht werden gestolen en het verfilmen veranderde in complete chaos.

Ook interessant: 7 beroemde mensen die een verrassende carrièreswitch hebben gemaakt

Steve Jobs

Ja, zelfs iemand zo succesvol als Steve Jobs heeft eerst keihard gefaald. Hij is miljoenen euro’s kwijtgeraakt en dat koste hem uiteindelijk zijn baan bij Apple. In 1997 is hij weer opnieuw aangenomen en wat een succes was dat. Apple is (mede dankzij Steve Jobs) één van de grootste bedrijven ter wereld.

Oprah Winfrey

Oprah? Ja inderdaad! Ook Oprah heeft eerst gefaald voordat zij een netwerk kreeg van ongeveer twee miljard. (Nee, je las het echt goed. We maken geen grapje. Twee miljard.) Oprah wordt nu gezien als Queen of Daytime Talk TV, maar voordat ze daar ging werken was zij een verslaggeefster.

Gefaald? Try again

Waar het eigenlijk op neerkomt. Het maakt niet uit dat je faalt. Zonder te falen leer je geen nieuwe dingen toch? En zoals je ziet, je bent niet de enige die faalt. Dus ga niet bij de pakken neerzitten en ga er lekker voor!

Reageer op artikel:
Deze succesvolle ondernemers hebben eerst keihard gefaald
Sluiten