6 tips om goed voor jezelf te zorgen én een succesvol bedrijf te runnen

Het is altijd lastig: een goede balans vinden tussen je persoonlijke leven en je werk. Dit is zeker lastig als je een eigen succesvol bedrijf runt waar je veel mee bezig bent. Tijd voor jezelf nemen, komt dan op de laatste plek. Toch is dit erg belangrijk om te voorkomen dat je overspannen raakt.

Goed voor jezelf zorgen is de key voor een succesvol bedrijf. Ben jij gelukkig en sta je zelfverzekerd in je schoenen? Dan maakt dit echt al een groot verschil.

> Waarom self-care belangrijk is en tips om dit toe te passen in je leven

6 tips om voor jezelf te zorgen en succesvol je bedrijf te runnen

Deze self-care tips kunnen kleine momentjes in je dag zijn, maar ook dan zijn ze nog steeds belangrijk.

Zorg voor een fijne routine

Een routine zorgt voor regelmaat en duidelijkheid. Probeer je ook zeker aan deze routine te houden en niks over te slaan. Niet ontbijten in de ochtend is makkelijk wanneer je het druk hebt en wilt haasten, maar door die routine heb je ook de nodige momenten voor jezelf. Zorg dat je in de ochtend rustig eet, sport en in de avond de tijd neemt voor je gezin, vrienden en jezelf.

Treat yourself

Vergeet niet jezelf te belonen voor al je harde werk! Denk hierbij aan een leuk cadeautje zoals mooie kleren of een goed boek, maar ook een dagje naar de sauna of lekker uiteten gaan is een fijne manier om jezelf te belonen.

> Lees ook: 10 manieren om kleine successen op werk te vieren

Beweeg genoeg

Zorg dat je genoeg beweging krijgt. Door te sporten creëer je weer een klein momentje voor jezelf waarin je niet aan werk hoeft te denken. Bovendien word je van sport productiever en alerter, waardoor je beter kunt werken.

Neem rustmomenten

Neem tijdens je werk genoeg pauzes om weer even op te laden, zodat je daarna weer met volle energie aan de slag kan. Ook is het belangrijk thuis een rustmomentje te pakken voordat je doorgaat met huishoudelijke taken als koken. Het is niet goed voor je om in één keer door te gaan.

Ga mediteren

Geloof ons: mediteren is echt een goed idee om tot rust te komen en je hoofd vrij te maken van zorgen. Met een eigen succesvol bedrijf is het logisch dat je af en toe je werk mee naar huis neemt. Door te mediteren neem je daar even helemaal afstand van en kom je tot jezelf. Je neemt de tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt en wie weet kom je tot hele nieuwe inzichten.

Probeer niet alles zelf te doen

Werken er in je bedrijf meerdere mensen? Probeer dan de last niet in je eentje te dragen. Delegeer de taken en steun op andere mensen. Het is echt niet erg om hulp van anderen te vragen en hulp aan te nemen. Soms zorgen andere mensen juist voor nieuwe frisse inzichten.

Dit vind je misschien ook interessant

Create Cultivate

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 tips om goed voor jezelf te zorgen én een succesvol bedrijf te runnen
Sluiten