Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 25 aug 2021

5 inspirerende succesverhalen die beginnen met een tegenslag

Ergens weten we wel dat falen ons juist verder brengt als we ervan leren en dat succes geen rechte lijn omhoog is. Toch vergeten we dat nog vaak genoeg en zijn we teleurgesteld als iets niet zo snel gaat als we hoopten. Daarom delen we in dit artikel succesverhalen van beroemdheden die beginnen met een tegenslag.

Zo zet jij hopelijk ook door en gooi je niet de handdoek in de ring.

Succesverhalen die beginnen met een tegenslag

Op Lifehack vinden we vijf voorbeelden van mensen die we nu als enorm succesvol beschouwen, maar die in de weg naar de top de nodige tegenslagen hebben gekend.

1. Steven Spielberg

Steven Spielberg is nu een gevestigde naam in de filmwereld als regisseur van onder andere E.T., Indiana Jones en Jurassic Park, maar voor zijn succes werd hij meerdere keren afgewezen voor de USC’s School of Cinematic Hearts. Door zijn Oscars en zijn vele andere prijzen kun je je dat nu bijna niet voorstellen.

2. Chris Pratt

Chris Pratt is één van de grootste sterren in Hollywood tegenwoordig, maar dat is zeker niet altijd het geval geweest. Twintig jaar geleden was hij zo’n beetje dakloos en leefde hij in een busje, terwijl hij een baantje in een garnalenrestaurant had.

3. Katy Perry

Nadat Katy Perry ‘I Kissed a Girl‘ uitbracht, scoorde de zangeres hit na hit. En dat terwijl haar eerste platenmaatschappij failliet ging nadat ze maar tweehonderd exemplaren van haar eerste album verkocht. Daarna lieten nog twee platenmaatschappijen haar ‘vallen’. Het was tien jaar hard werken voordat ze in 2008 haar doorbraak had met ‘I Kissed a Girl‘.

4. James Dyson

Er zijn maar weinig mensen die de revolutionaire stofzuigers van Dyson niet kennen. Maar wist je ook dat het uitvinder James Dyson maar liefst 5.000 prototypes kostte om een werkende zakloze stofzuiger te ontwikkelen? Iedereen verklaarde hem voor gek en hij had een schuld van 1 miljoen pond. Inmiddels is de Dyson de best verkochte stofzuiger ter wereld en James Dyson één van de rijkste Britten.

5. Stephen King

Je hebt vast weleens gehoord dat het manuscript van J.K. Rowling keer op keer werd afgewezen, voordat een uitgever het aandurfde met Harry Potter. Maar zij is lang niet de enige schrijver die de nodige tegenslagen heeft gekend. In zijn memoir schrijft Stephen King dat zijn eerste boek Carrie maar liefst dertig keer werd afgewezen.

Toen zijn vrouw het manuscript in de vuilnisbak vond, vroeg ze hem het nog één keer te proberen. De rest is geschiedenis: Stephen King heeft inmiddels meer dan 60 boeken geschreven, waarvan er veel ook nog eens zijn verfilmd.

Door de succesverhalen waarmee we worden gebombardeerd, vergeten we het wel eens, maar succes behaal je niet in één nacht. Het vereist doorzettingsvermogen en jaren zweten en zwoegen, ook bij de meest succesvolle mensen in de samenleving. Een mooie reminder dat je niet moet opgeven!

5 extreem succesvolle mensen die vroeger zijn ontslagen bij hun baan

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 inspirerende succesverhalen die beginnen met een tegenslag
Sluiten