Met de Storytel Reader kun je meer dan 250.000 boeken lezen én luisteren

Storytel ken je wellicht van de luisterboeken, maar het platform heeft ook een hoop e-books in hun bibliotheek. Maar eerlijk is eerlijk: boeken lezen via een app op je telefoon is verre van ideaal. Daarom lanceerde het platform deze week de Storytel Reader. Een fijne lichte en compacte e-Reader waarmee je boeken kunt lezen én luisteren.

Wij zijn in ieder geval fan!

Abonnement op boeken

Je kunt Storytel wat ons betreft een beetje vergelijken met Netflix en Spotify, maar dan niet voor series en films of muziek, maar voor boeken. Het is geen geheim dat veel mensen stiekem ebooks die ze hebben gekocht uitwisselen, net zoals we vroeger films en muziek illegaal downloadden op het internet.

Net als Netflix en Spotify geeft Storytel ons nu de kans om zonder schuldgevoel van ebooks te genieten, omdat je door middel van het abonnement toegang hebt tot duizenden boeken. En dan niet alleen tot luisterboeken (waar je Storytel in eerste instantie misschien van kent), maar ook tot ebooks.

Storytel Reader

Tot voor kort kon je deze ebooks alleen lezen via de app op je telefoon. En hoewel sommige smartphones best units zijn tegenwoordig, is via een klein scherm een boek lezen niet optimaal. Daarom lanceert het platform nu de Storytel Reader. Met deze e-Reader heb je toegang tot het enorme assortiment van Storytel. Wat ons betreft een groot voordeel. Niet meer 10 euro per stuk afrekenen, maar voor 12,99 per maand toegang hebben tot maar liefst honderdduizenden boeken.

storytel reader

De Storytel Reader is klein en licht, waardoor hij ideaal is om mee te nemen in de koffer of in de trein. Maar dit zijn nog niet eens de grootste pluspunten. Wat de e-Reader uniek maakt, is dat je het boek waar je in bezig bent afwisselend kunt luisteren en lezen. Luister het boek bijvoorbeeld in de auto of terwijl je de was aan het opvouwen bent, en lees vervolgens verder op de bank of in bed.

Natuurlijk kun je via je telefoon luisteren met de Storytel app, maar je kunt dit dus zelfs met de Reader doen. Bluetooth koptelefoon aansluiten en luisteren maar. Ideaal, wat ons betreft.

storytel reader

Ten slotte is het nog het noemen waard dat deze Storytel Reader een Electronic Ink scherm heeft, waardoor het apparaat enorm weinig stroom gebruikt. Hierdoor kun je wel weken doen met één acculading (luisterboeken kosten wel meer stroom!). Daarnaast voelt zo’n type scherm bijna aan alsof je een echt boek aan het lezen bent. Met één verschil: doordat je de helderheid en warmte kunt aanpassen, kun je het boek overal lezen. Ook in het donker in bed dus.

Nadelen aan de Storytel Reader

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan de Storytel Reader? Het grootste nadeel is misschien dat je een lopend Storytel abonnement nodig hebt om de e-Reader te gebruiken. Maar goed, zoals je hierboven las vinden wij dat juist een reden waarom je deze e-Reader zou kopen in plaats van een ander.

Het is misschien niet de meest luxueuze e-Reader die er op de markt is, maar hij doet de job. Het is ook goed om te benoemen dat niet alle boeken te lezen zijn. Sommigen zijn alleen beschikbaar als luisterboek.

Boeken die je kunt lezen en/of luisteren met de Storytel Reader

Op de website van Storytel kun je door het hele assortiment van maar liefst 250.000 boeken rondneuzen om te kijken of er genoeg leuks voor jou bij zit. Hoewel wij wel fan zijn van een spannende thriller of fijne roman op z’n tijd, zouden wij WorkJuice niet zijn als we niet vooral geïnteresseerd waren in de boeken over business en persoonlijke groei.

Deze boeken kwamen wij bijvoorbeeld in de Storytel bibliotheek tegen:

  • In Business – Aranka van der Voorden
  • 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan -Daan Weddepohl
  • Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse
  • Koop je Rijk – Myrthe de Groot
  • De weg naar financiële vrijheid -Scott Rieckens
  • The 7 habits of highly effective people – Stephen R. Covey
  • Miracle Morning – Hal Elrod
  • The Subtle Art of Not Giving a Fuck – Mark Manson (alleen luisteren)
  • Happy Life 365 – Kelly Weekers (alleen luisteren)

En we zouden nog wel even kunnen doorgaan.

De Storytel Reader kun je voor 129 euro kopen via Coolblue. Je krijgt er dan een proefabonnement van 2 maanden bij cadeau. 

5 foolproof tips om ein-de-lijk meer te lezen in 2021

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Met de Storytel Reader kun je meer dan 250.000 boeken lezen én luisteren
Sluiten