Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 17 jun 2020

Zo gebruik je de IKEA KALLAX kast in je home office (op een stijlvolle manier)

Naast de wereldberoemde boekenkast Billy is ook de IKEA Kallax kast een echte klassieker. De open kast is één van de best verkochte artikelen van IKEA ooit en dat vinden wij helemaal niet gek. De kracht van Kallax is namelijk dat ‘ie helemaal naar je eigen smaak te gebruiken is. Van inzet, grootte tot kleur: alles is te veranderen. De kast is bovendien in elke kamer te gebruiken, van de slaapkamer tot de badkamer. Toch zijn wij vooral fan door z’n mogelijkheden in onze home office.

Inspiratie nodig? We delen een aantal manieren waarop je de IKEA Kallax kast op een stijlvolle manier in je home office kunt gebruiken.

IKEA KALLAX inzet

De IKEA Kallax is een open kast, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te blijven. Als jij meer een rommelig type bent (kuch, guilty…) dan is het juist fijn als je al je friemeltjes kunt verbergen. Gelukkig zijn er tal van opties. Van rotan manden tot houten kratjes en van kartonnen dozen met een kek kleurtje tot rieten mandjes. Voor ieder wat wils!

Wissel de inzetstukken af met open kasten voor een speels geheel.

IKEA KALLAX bakken of mand?

Er zijn dus genoeg inzet opties. Of je moet kiezen voor de optie bakken, voor een mand of toch opbergdozen ligt helemaal aan wat je er in wil opbergen én wat er bij het interieur van je home office past. Dat is precies waarom inspiratie opdoen op Pinterest zo fijn is.

Tip: je vindt een inzet voor de Kallax kast bij IKEA zelf, maar ook bij winkels als Leen Bakker, Karwei, Jysk en de Hema kun je leuke bakken, manden en dozen vinden.

IKEA Kallax make-over

De reden waarom de IKEA Kallax bij veel mensen hun hart heeft gestolen, is niet alleen de betaalbaarheid. Maar ook omdat – vooral de witte variant – net een leeg canvas is, waar je zelf je persoonlijke smaak nog aan toe kunt voegen. Tik bijvoorbeeld vintage deurtjes op de kop of beplak de bovenkant of de achterkant met plakfolie (zoals deze met marmer design van Karwei). Dat maakt allemaal een wereld van verschil.

Een hele makkelijke manier om de IKEA Kallax een beetje persoonlijkheid te geven is door ‘m pootjes te geven. Hetzelfde geldt voor mooie deurknopjes als je voor deuren kiest!

Spelen met kleur

Je kunt de IKEA Kallax natuurlijk ook een kleurtje geven. Kies voor de accentkleur van je home office, of kies ervoor om ‘m precies dezelfde kleur als de muur erachter te geven.

Let op: heb je al een donkerbruine kast in huis en wil je ‘m een upgrade geven? Let er op dat je (naast het schuren) deze kast misschien wel twee keer in de grondverf moet zetten, zodat de donkere kleur er niet alsnog doorkomt.

Perfecte organizer

Ben jij ook iemand die het enorm satisfying vindt als alles in huis een plekje heeft? Organizer liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de IKEA Kallax kast. Houd een paar openingen over voor grote mappen, maar ga bij de rest aan de slag om vakjes en lades te creëren.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Zo gebruik je de IKEA KALLAX kast in je home office (op een stijlvolle manier)
Sluiten