Tessa Ham
Tessa Ham Ondernemen 16 jun 2021

Steffy (34) is mindful én miljonair: “Spiritualiteit heeft me een succesvollere ondernemer gemaakt”

Steffy Roos du Maine (34) is ondernemer, schrijver, podcast-host en yogadocent. Met haar vier bedrijven draait ze zo’n 6 miljoen omzet per jaar en haar prestaties leverden haar al een plek op in de FD Gazellen, Viva 400 en The Next Women 100. De reden voor haar succes? Steffy weet zeker dat spiritualiteit hier een grote rol in speelt.

Ze schreef er het boek Mindful & Miljonair over, dat vorige week uitkwam bij uitgeverij Spectrum.

Spirituele tools inzetten om miljonair te worden

Mindful en miljonair, gaat dat wel samen? “Die titel heb ik uitgekozen omdat het lekker triggert”, zegt ze. “Veel mensen denken inderdaad dat het helemaal niet samengaat.” Niets van waar, weet Steffy. Je kunt spirituele tools juist inzetten voor zakelijk succes.

Steffy (zelf natuurlijk miljonair, mocht je dat je stiekem afvragen) is daar natuurlijk het levende voorbeeld van. Na haar afstuderen nam zij het letselkantoor van haar moeder over, met als doel om dat heel groot te maken. Op dat moment werkten er zo’n drie freelancers voor het bedrijf.

“Het was helemaal nooit de ambitie van mijn moeder geweest om het bedrijf groot te maken”, legt Steffy uit. “Maar ze vertrouwde mij en heeft dat helemaal losgelaten. Ze heeft me ook erg geholpen, want we vullen elkaar mooi aan. Zij is meer van de kleine details en ik ben meer van de grote vlakken.”

In acht jaar tijd heeft Steffy het bedrijf uitgegroeid tot een juridisch kantoor met zestig mensen in dienst en vier kantoren verspreid door Nederland. Toch was het drie jaar geleden tijd voor een verandering, want Steffy was eigenlijk alleen maar aan het werk. “Elk weekend, elke avond…”, zegt ze. “Dat zou ik gewoon niet vol blijven houden. Ik was de hele tijd ziek en reageerde heel snel geïrriteerd tegen andere mensen. Ik wist dat ik er iets aan moest doen.”