Stationshuiskamer Rotterdam Centraal: werkplek in het hart van het station

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Stationshuiskamer op Rotterdam centraal.

Lange werktafels, gezellige tafels voor het raam en fijne stoelen. Er is meer dan genoeg plek om te werken in de Stationshuiskamer van Rotterdam. Het interieur heeft een nostalgische retro vibe gecombineerd met moderne details. Voor een minuutje vergeet je dat je gewoon op het station zit.

De werkplek

Heb je een deadline en laat de NS je in de steek (a.k.a. 60 minuten vertraging)? Geen paniek! In de Stationshuiskamer kun je rustig werken. Ook erg fijn zijn de twee schermen met treininformatie aan beide kanten van de bar. Dan kun je ook niet de (laatste) trein naar huis missen. De Stationshuiskamer in Rotterdam is niet voor niets favoriet bij veel reizigers die in en rondom Rotterdam reizen.

Het is een fijne plek om de hele dag te werken, maar ook ideaal als je snel wat werk af moet afmaken. Ze hebben zelfs gratis telefoonopladers te leen. In eerste instantie oogt de Stationshuiskamer wat aan de donkere kant, maar boven de werktafels is er voldoende verlichting. Ook erg fijn zijn de gratis tijdschriften en kranten. Handig als je op zoek bent naar inspiratie, maar ook chill voor als je pauze neemt.

View this post on Instagram

Flexwerken op het centraalste punt van Rotterdam: de Stationshuiskamer! Hebben jullie nog tips voor ons om te werken?

A post shared by @ smartup_network on

Genoeg keus voor de hele dag

Van al dat werken krijg je trek en gelukkig is er genoeg keus op de Stationshuiskamer in Rotterdam. Of je nu op zoek bent naar een stevig ontbijtje, een lichte lunch of gebak om de zoete trek te stillen. Er is alleen wel weinig keus voor veganisten, maar voor vegetariërs is er meer dan genoeg. Een kopje koffie kost gemiddeld 2 euro en voor een broodje betaal je niet meer dan 5 euro. Ben je klaar met werken en ben je toe aan een borrel? Op het menu staat ook wijn, bier en borrelhapjes.

Pluspunten

  • Fijne locatie die bijna de hele dag open is
  • Gratis wifi met goed bereik: een absolute must voor een workspot!
  • Genoeg plek om te werken
  • Heerlijke kopjes koffie, thee en gebak voor een prikkie
  • Een heuse bibliotheek mocht je deze nodig hebben

Minpunten

  • De grootte is zowel een pluspunt als een minpunt. Het kan wel erg rumoerig zijn
  • Niet alle plekken zijn fijn om te tikken achter je laptop. Een sofa is natuurlijk chill, maar niet per se geschikt om te werken
  • Openbaar toilet waar je voor moet betalen (je krijgt wel een coupon met 50 cent korting na elk bezoek)

Adres en openingstijden

De Stationshuiskamer Rotterdam bevindt zich op het Centraal Station in Rotterdam. Boven de Albert Heijn To Go en naast het spoor. Je kunt er zeven dagen per week terecht tussen 08:00 en 20:00 uur.

Stationshuiskamer
Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Op zoek naar meer fijne werkplekken

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Stationshuiskamer Rotterdam Centraal: werkplek in het hart van het station
Sluiten