De favoriete Spotify lijsten van de redactie om lekker op te werken

Volgens mij onderschatten veel mensen de impact van muziek. Door naar de juiste muziek te luisteren, kan je je mood een stevige boost geven, je productiviteit verhogen en inspiratie krijgen. Op de WorkJuice redactie beseffen we dat maar al te goed. Dit zijn onze favoriete Spotify lijsten om op te werken.

Luister je graag naar muziek terwijl je werkt, dan is het natuurlijk wel zo lekker om een paar ‘go to’-playlists te hebben die fijn werken. En WorkJuice zou WorkJuice niet zijn moesten we niet de nodige inspiratie kunnen aanleveren. Daarom vroeg ik mijn WorkJuice-collega’s naar hun favoriete Spotify lijsten en verzamelde hun antwoorden.

Onze favoriete Spotify lijsten om lekker op te werken

WorkJuice leading lady Tessa

Tessa betrappen we soms op het mee neuriën van Disney klassiekers of de beste hits van ABBA. Maar tussen ‘Dancing Queen’ en de Aladdin-soundtrack door kiest ze vaak voor de genres Old School of Classic Acoustic. Haar beste concentratietip? Kies voor oude hitjes waarvan je de tekst al kent. Hierdoor hoef je niet op de tekst te letten en kan je je hoofd lekker bij je werk houden.

Foodie Nancy

Nancy werkt dan wel voornamelijk voor zusje Culy.nl, met alle handige lunch- en mealpreprecepten die ze voor ons aanlevert, maakt ze toch ook een onmiskenbaar deel uit van de WorkJuice-club. De muziek waar ze op werkt is afhankelijk van haar stemming, al staat deze playlist van Funk & Soul classics toch wel érg hoog in haar lijstje favorieten. Als ze ’s ochtends opstart, vindt ze deze lijst vol jazz dan weer heerlijk. Ze kan het iedereen aanraden om gezellig mee op gang te komen

Designstagiaire Rachelle

Op Rachelle zijn we met z’n allen stiekem een beetje jaloers. Ze is namelijk de enige van ons wiens werk het toelaat om al werkend naar podcasts te luisteren. Het liefst duikt ze dan in een ontwerp, zet ze haar koptelefoon op en kiest ze een toffe podcast uit. Haar favorieten zijn onder meer de Man man man, de podcast, Crime Junkie, Complotcast en natuurlijk onze eigen podcast van WorkJuice! Luistert ze toch naar muziek? Dan is dit haar go-to playlist die ze speciaal voor dit artikel samenstelde.

Mealprep queen Sharon

Sharon is het brein achter Meal Prep Monday en deelt op WorkJuice voornamelijk tips voor productiviteit en Instagram. Naast sporten, mealpreppen en festivals heeft ze een groot hart voor… hardcore muziek! Zou Sharon geen koptelefoon dragen, dan zou er dus de hele dag door hardcore muziek op kantoor klinken. En speciaal voor alle hardstyle en hardcore fans onder de WorkJuice-lezers deelt ze haar favoriete playlist: Ricky & Romy’s Beukrecept. You’re welcome.

Dit vind je misschien ook interessant: AliExpress kantoor gadgets: 5 bluetooth koptelefoons voor je muziek

Wereldreiziger Rosa

Rosa is een echte wereldreizigster die al naar de gekste plekken is afgereisd. Toch zondert ze zich tijdens het schrijven liever af in haar eigen wereld. Wél met koptelefoon, maar zonder de muziek. Wanneer ze mails beantwoordt of wat lichter werk verricht, luistert ze op haar beurt graag naar deze Paris Jazz Café-playlist, alsof ze in een gezellig Frans barretje zit. Een andere favoriet van haar is deze playlist met een toffe mix van indie- en funky nummers.

En eeuh, waar ik zelf het lekkerst op werk? Dat hangt volledig van het moment af: van klassieke muziek tot Daft Punk en van Rosalia tot Boogie Belgique (je bent Belgisch of je bent het niet). En wat ik stiekem nog het allerleukste vind? Nieuwe muziek ontdekken door de Radio-functie van Spotify. Zet je favoriete nummer op, zet de nummerradio aan en je botst automatisch op toffe nummers die je nog niet kende. Handiiiig.

Ook interessant: Zijn we productiever op het werk als we naar muziek luisteren?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De favoriete Spotify lijsten van de redactie om lekker op te werken
Sluiten