Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 15 jul 2019

Sporten tijdens de lunch: in Zweden is het al heel normaal

Tijdens je lunchpauze even zweten in de sportschool, een rondje hardlopen of een half uurtje wandelen: in Zweden is het heel normaal om met de lunch te sporten. Voor de Zweden is het dé oplossing om de dagelijkse aanbeveling van beweging te halen en de hele dag gefocust aan het werk te blijven. Dankzij het Zweedse merk Björn Borg waait deze trend nu over naar Nederland.

Laten we even eerlijk zijn: we hebben geen zelfdiscipline om die wekker nóg vroeger te zetten om te gaan sporten. Maar na werk ben je toch wel heel moe en denk je: ‘Oké, morgen ga ik écht’. Om vervolgens de volgende dag het riedeltje weer te herhalen.

Sporten tijdens de lunch is een goede manier om je gedurende de dag energiek te voelen. Bovendien is het ook een mooie manier om ’s middags weer vol ideeën aan de slag te gaan.

Voordelen van sporten tijdens de lunch

Het moet daarom niet moeilijk zijn om je baas te overtuigen dat je tijdens de lunch even naar buiten mag glippen om te sporten. Doet hij of zij nog steeds moeilijk? Schuif dan de volgende wetenschappelijke resultaten onder de neus:

  • Sporten kan de cognitieve functies positief beïnvloeden
  • Een work-out verbetert het vermogen om te leren en sterkt het geheugen
  • Sporten is goed voor je concentratie
  • Bewegen optimaliseert de slaapkwaliteit en gaat de mentale verzwakking die ouder worden met zich meebrengt tegen

Een ander geheim van de Zweden: Fika – voor meer productiviteit en minder stress

Zweedse trend nu ook in Nederland

Vorig jaar haalde Björn Borg de trend al naar Nederland door ‘Run For Lunch’ te organiseren. Hierbij ga je tijdens je pauze een half uurtje sporten, schuif je daarna aan voor een lekkere lunch om vervolgens weer helemaal opgeladen aan de slag te gaan. Dat was een groot succes, waardoor Björn Borg dit jaar weer acht edities in Amsterdam organiseert.

De lekkere lunches die we eerder al even noemden, worden dit jaar gegeten bij Poké Perfect en de Vegan Junkfood Bar. Zie jij zo’n onderbreking wel zitten? Als OneFit-member kan je je aanmelden bij OneFit. Geen lid? Dan kan je je ook via Eventbrite aanmelden.

Er staan nog zes edities van Björn Borg op de planning. Er zijn maar een paar plaatsen per editie beschikbaar. Vol is vol, dus als je interesse hebt, kan je het beste snel reageren.

Poké Perfect – 12:30 tot 13:30 uur
18 en 25 juli

Vegan Junkfood Bar – 12:30 tot 13:30 uur
1, 8, 15 en 22 augustus

Woon je niet in Amsterdam? Er komen ook edities in Rotterdam aan!

Meer lunchtips

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Sporten tijdens de lunch: in Zweden is het al heel normaal
Sluiten