Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Geld 10 feb 2021

5 spaar bingo’s om op een leuke manier ongemerkt veel te sparen

De truc om het bedrag op je spaarrekening te laten groeien? Het sparen volhouden. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Lol krijgen in het sparen kan hierbij helpen. Maar aangezien je nu waarschijnlijk meer plezier haalt uit online shopsessies dan uit je spaarrekening spekken, hebben we een tool bedacht om dit makkelijker te maken.

We maakten old school bingo kaarten om in 24 dagen of weken een fijn bedrag bij elkaar te sprokkelen.

Waarom het helpt om sparen leuk te maken

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat 74 procent van de mensen met meer dan 10.000 euro spaargeld sparen leuk vindt. Er plezier uit halen, lijkt dus te helpen om het bedrag op je spaarrekening te zien groeien. Het is ook logisch als je er meer over nadenkt. Hoe groter jouw afkeer voor financiën is en hoe minder je bezig bent met het geld dat op je rekening staat, hoe groter de kans is dat je geen grip hebt op je financiën. We snappen dan dat sparen niet leuk is. Het is op deze manier immers lastig.

Hoe krijg je nou plezier in het sparen? Een challenge kan hierbij een goede tool zijn. Eerder maakten we al challenges waarbij je 1.000, 5.000 of 10.000 euro spaart in een bepaald aantal weken. Maar we snappen het ook heel goed als een bedrag als 10.000 euro nog erg overweldigend voelt. Of als het – bijvoorbeeld door de coronacrisis – momenteel niet erg realistisch is om duizenden euro’s te sparen.

7 geld challenges om een groot bedrag zonder te veel moeite te sparen

Speciaal daarom hebben we nu spaar bingo’s gemaakt – beginnend van 100 euro, tot uiteindelijk 1.000 euro. Of je ze allemaal achter elkaar doet of de spaar bingo kiest die het best bij jou past, is up to you. Print ‘m uit, hang ‘m op een plek waar je vaak komt en je zal zien dat sparen meer on top of mind is en daardoor ook makkelijker wordt.

Tip: door het met je partner, je broer of zus, of een vriend(in) te doen, wordt het natuurlijk nog leuker. Dan hoef je het ook niet per se in 24 dagen of weken te doen. De eerste die de kaart helemaal heeft afgestreept, heeft bingo!

1. 100 euro sparen in 24 weken of dagen

We beginnen makkelijk, zeker als je deze in 24 weken doet. Maar onthoudt: elke euro is er één. Succesvolle spaarders weten dat alle kleine beetjes helpen. Omdat het om zulke kleine bedragen gaat, zal je dit amper voelen in je portemonnee. Het is net alsof je een coffee to go haalt.

spaar bingo om 100 euro te sparen

2. 300 euro sparen in 24 weken of dagen

Let’s take it up a notch! Had je bingo bij de vorige spaar bingo, of ben je wel klaar voor een grotere uitdaging? Bij deze kaart spaar je 300 euro. Kies zelf of je dat in 24 dagen of weken doet!

spaar bingo om 300 euro te sparen

3. 500 euro in 24 weken of dagen

Deze wordt al iets moeilijker, maar is zeker in 24 weken nog steeds te doen. Kies voor de weken dat je bankrekening wat leger is voor een laag bedrag en de weken nadat je salaris gestort is voor een hogere.

spaar bingo om 500 euro te sparen

4. 700 euro in 24 weken

Natuurlijk mag je deze ook in 24 dagen doen (respect!), maar om het realistisch te houden raden we aan deze in 24 weken te doen. Je wil namelijk niet de handdoek in de ring gooien voordat je ook maar bingo hebt gehaald. Over 24 weken is de lockdown hopelijk over en heb je een fijn vakantiebudget. Of je hebt een begin gemaakt aan die dikke spaarrekening in de toekomst.

spaar bingo om 700 euro te sparen

5. De laatste spaar bingo: 1.000 euro in 24 weken

Dan zijn we alweer bij de laatste bingo kaart aangekomen. Met een volle bingo kaart heb je in 24 weken 1.000 euro gespaard. Zie je dat dat makkelijker – én leuker – was dan je van tevoren dacht?

spaar bingo voor 1000 euro

Toe aan een grotere uitdaging na deze spaar bingo’s? Dan wachten de spaar challenges nog altijd op je.

Dit sparen Nederlanders gemiddeld per leeftijdscategorie

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 spaar bingo’s om op een leuke manier ongemerkt veel te sparen
Sluiten