Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Productiviteit 12 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo krijg je het snelste een antwoord terug op je mail

Niemand vind het leuk om lang te moeten wachten op een e-mail antwoord, maar toch gebeurt het maar al te vaak. Je hebt je stinkende best gedaan op een voorstel, of hebt een prangende vraag voordat je verder kunt met die belangrijke opdracht. Maar vervolgens gaan er twee, drie dagen overheen voordat je antwoord hebt. Áls je al antwoord krijgt. Tijd om daar iets aan te veranderen.

De aanhef én de afsluiter van je e-mail kunnen namelijk behoorlijk wat invloed hebben op de snelheid waarop de ontvanger op jouw mailtje reageert. En dat heb je dus helemaal zelf in de hand.

Het onderzoek werd gedaan door productiviteitsapplicatie Boomerang. In totaal zijn er 350.000 mails geanalyseerd, waaruit de volgende conclusie naar voren kwam:

Zo begin je een e-mail

Wanneer je een formele aanhef gebruikt, ontstaat er een grote afstand tussen de verzender en de ontvanger. Als jij een e-mail krijgt die begint met ‘beste’ of ‘geachte’, is de noodzaak om meteen te reageren niet heel hoog. Begint diezelfde e-mail echter met ‘hi’, ‘hoi’ of ‘hallo’, dan is het verleidelijker om wél meteen een berichtje terug te sturen. In dit geval wint een informele aanhef dus.

> Ook lezen: 5 tips voor het helse karwei dat je mailbox organiseren heet

En zo sluit je ‘m af

Ook het einde van de e-mail heeft invloed op de snelheid van de ontvanger. De truc: bedank de ontvanger alvast. Een kleine ‘alvast bedankt’ of ’thanks!’ kan wonderen doen, want de ontvanger voelt zich daardoor sneller verplicht om in elk geval te reageren.

Als je dan toch bezig bent met je mail:

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Harpers Bazaar

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Zo krijg je het snelste een antwoord terug op je mail
Sluiten