Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 20 okt 2021

Alles over (beter) slapen in de WorkJuice Podcast met slaapcoach Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is essentieel om goed te presteren en lekker in je vel te zitten. Dat merk je zelf ook vast direct als je een nacht (of twee) slecht slaapt. Maar helaas zijn er veel mensen (zo’n 1 op de 3) die chronisch slaapproblemen hebben. Goede reden om slaapcoach Mark Schadenberg uit te nodigen in de WorkJuice Podcast.

Deze aflevering leren we alles over goed slapen.

Mythes over slapen

Er bestaan een hoop mythes over slapen. Mark geeft eindelijk antwoord op alle vragen waar je het antwoord niet zeker op wist. Hoeveel uur heb je nou écht nodig? Hoe slecht is cafeïne voor je slaap? Hoe erg is het voor je slaap als je er ‘s nachts uitmoet om naar het toilet te gaan? Is het blauwe licht van je scherm echt schadelijk voor je nachtrust? En hoe goed werkt de Night Mode op je telefoon hiervoor?

Gedurende de podcast deelt Mark veel concrete tips voor een betere nachtrust. Van hoe je avondroutine er het best uit kan zien tot wat je kan doen als je moeite hebt met in slaap komen. Maar we hebben het ook over de gevolgen van slecht slapen en waarom het zo belangrijk is om slaap de prioriteit te geven.

slaapcoach Mark Schadenberg

Als vroegere beroepsmilitair weet hij als geen ander wat slaapproblemen met je kunnen doen. Volgens hem zijn er nu te veel mensen die rondlopen met een halflege batterij. “Door de cortisol en de bakken koffie, hebben ze het idee dat ze alert zijn”, legt hij uit. Maar eigenlijk hebben ze nog veel meer potentie.

Diepere oorzaak van slaapproblemen

De tips die Mark deelt in de podcast gaan je zeker helpen om beter te slapen, maar hij waarschuwt ook dat er achter onze slaapproblemen vaak een diepere oorzaak ligt. We gaan bijvoorbeeld liggen malen omdat we onszelf gedurende de dag geen rust geven om over zaken na te denken. Of misschien loopt het op een vlak in je leven niet helemaal lekker, maar wil je dat nog niet toegeven.

Het goede nieuws: met zijn tips kun je al een verbeterslag maken. Dat zorgt voor een flinke dosis energie, waardoor je de onderliggende problemen ook beter kunt aanpakken.

Luisteren dus, onze nieuwe WorkJuice Podcast over slapen met coach Mark Schadenberg. Meer weten? Bekijk zijn website of lees zijn boek ‘Van slaapwandeling naar droomleven‘.

 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Alles over (beter) slapen in de WorkJuice Podcast met slaapcoach Mark Schadenberg
Sluiten