Leuke sinterklaascadeautjes voor je werknemers

‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…’ Ja hoor, we mogen deze heerlijke liedjes weer schaamteloos meezingen. Sinterklaas is namelijk weer in ‘t land! Voor honderden kinderen (en stiekem ook volwassenen) is hun favoriete periode van het jaar weer aangebroken. En over vijf december en alle sinterklaascadeautjes hoeven we vast niet te beginnen!

De Sint komt trouwens niet alleen langs bij families en gezinnen. Met zijn trouwe paard Amerigo en zijn pieten komt de Sint ook nog eventjes langs op de werkvloer om wat cadeautjes af te leveren. Maar soms is dit best lastig. Want wat moet je nou eigenlijk halen voor werknemers? Om de zoektocht een stukje makkelijker te maken hebben wij de allerleukste cadeautjes verzamelt om te geven aan werknemers.

Sinterklaas op de werkvloer

Mocht je denken dat het sinterklaasfeest niet gevierd werd op de werkvloer, dan heb je ‘t mis. Uit onderzoek van bol.com blijkt namelijk dat er wel degelijk Sinterklaas wordt gevierd op het werk. 45 procent van Nederland viert Sinterklaas op het werk en bij onze zuiderburen in Vlaanderen is het feest zelfs nog een stuk populairder. Maar liefst 60 procent van de mensen viert daar namelijk het feest van de goedheiligman op werk.

Als we denken aan Sinterklaas vieren op de werkvloer, denken we al snel dat er een feest wordt georganiseerd voor de kinderen. Maar dit is dus helemaal niet zo. Veel werkgevers richten zich namelijk liever op hun eigen werknemers. Bij twee derde van Nederlandse bedrijven krijgen de werknemers ook daadwerkelijk sinterklaascadeautjes. En dat is natuurlijk ook super leuk. Maar vaak is het ook lastig om iets te vinden wat geschikt is om te geven.

Veel werkgevers neigen al snel naar het geven van een chocoladeletter of ander snoepgoed. 12 procent van de werkgevers laten hun werknemers zelf iets uitzoeken of geven een cadeaubon. 3 procent geeft het liefst een zakelijk cadeau.

Ook interessant: 8 stijlvolle rugzakken waar je laptop toch in past

Sinterklaascadeautjes voor je werknemers

Maar is het eigenlijk niet veel leuker om iets persoonlijker te geven? Een chocoladeletter is natuurlijk hartstikke lekker en je zal er genoeg mensen blij mee maken. En een cadeaubon kan altijd van pas komen. Maar het is niet persoonlijk. Wij hebben de leukste sinterklaascadeautjes voor je uitgezocht.

Mix it up

Ben je niet zo creatief? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Misschien is het leuk om een klein pakketje samen te stellen. Een chocoladeletter met een persoonlijk geschreven kaartje en een cadeaubon met een klein bedrag is bijvoorbeeld al veel leuker dan alleen een chocoladeletter.

Gekke koffiemok

Op elk kantoor wordt enorm veel koffie gedronken. En wat is er nou leuker dan dat het hele kantoor rondloopt met een gekke koffiemok?

Bureau accessoires

Iedereen wilt een gezellig bureau hebben. We worden toch chagrijnig als we de hele dag aan een saai bureau moeten zitten? Denk aan een leuke pennenhouder met een fotolijstje en misschien nog een kleine plant. Dat maakt je bureau meteen een stuk gezelliger.

Kantine accessoires

Hetzelfde geldt natuurlijk voor mensen die geen kantoorbaan hebben. In de pauzes zit je vaak samen met je collega’s koffie te drinken of lekker te lunchen. Dan kan je er net zo goed iets gezelligs van maken toch? Zet een leuke kamerplant neer. Hang lampjes op. Zet een kaarsje neer en hang overal een paar foto’s aan de muur.

Selfcare-setje

And last but not least, stel een klein pakketje samen met allemaal zeepjes en maskertjes. (Vooral leuk voor vrouwen) en om het af te maken een zakje met Sinterklaas snoep en/of een chocoladeletter.

Er is natuurlijk helemaal niks mis met het geven van een klein cadeau zoals een cadeaubon of chocoladeletter. Het gaat om het gebaar en de gezelligheid. Maar toch willen we je laten zien dat er nog zoveel meer mogelijkheden zijn voor sinterklaascadeautjes. Hopelijk heeft de Sint wat inspiratie opgedaan van onze favoriete sinterklaascadeautjes.

Meer lezen?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Leuke sinterklaascadeautjes voor je werknemers
Sluiten