Doen: Sinterklaas vieren op werk met deze leuke ideeën

Sinterklaas is nu echt in het land! Natuurlijk is het leuk als hij dit jaar ook je werk een bezoekje brengt. Daar bedoelen we niet per se mee dat er een (overduidelijke) hulpsint moet langskomen. Pepernoten eten, spelletjes doen en cadeautjes uitpakken met Sinterklaas is een ideale manier van teambuilding.

Cadeautje op je bureau

Je kunt het Sinterklaas vieren natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Ben je een werkgever? Dan kun je 5 december al goed beginnen door bij iedereen een chocoladeletter, banketstaaf of andere lekkernij op het bureau te leggen. Ben je een goede dichter? Dan is een gedichtje over de inzet van je werknemer natuurlijk extra leuk.

Sinterklaas roast

Je moeder gaf je vroeger vast ook altijd een sneer in het gedicht: ‘Als je ook nog je kamer op zou ruimen zou de Sint helemaal blij zijn.’ Sinterklaas gedichten zijn er ook om degene die het gedicht voorleest een beetje te roasten. Misschien ken je die term wel vanuit de Verenigde Staten, waar het een stuk populairder is.

Het is leuk om lootjes te trekken en naast een cadeautje, ook een gedichtje te geven. Het hoeft echt geen gedicht van vier A4-tjes te zijn. Als jullie het durven kan het leuk zijn een Sinterklaas roast te doen en de gedichten dus grappig in te steken. Ga daarbij trouwens niet te ver, anders wordt het de volgende ochtend wel heel ongemakkelijk bij het koffiezetapparaat.

Houd het dus wel netjes. Is een collega altijd onhandig? Dan is het bijvoorbeeld leuk om daar op in te spelen.

Dobbelspel

Een klassieker met Sinterklaas en ideaal om te doen met collega’s. Het dobbelspel levert gegarandeerd een leuke avond op, zeker als er een paar grappige cadeautjes tussen zitten. Je koopt van tevoren een aantal kleinere cadeaus. Vervolgens is het tijd om te dobbelen! Ken je de spelregels nog niet? Hier kun je ze vinden.

Lees ook: Dobbelspel cadeaus voor collega’s: 7 x de leukste inspiratie

Spelletjesavond

Misschien dobbel je al met familie of vrienden en heb je geen zin om het nog een keer te doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een oer-Hollandse spelletjesavond organiseren. Mét pepernoten op tafel natuurlijk. Spelletjes als 30 Seconds of Weerwolven van Wakkerdam zijn heel leuk met een grotere groep.

Pubquiz (Sinterklaas style)

Bij een pubquiz speel je in teams tegen elkaar en moet je zorgen dat jouw team de meeste antwoorden goed heeft. Het is leuk om met Sinterklaas een pubquiz te organiseren die over de Sint, het werk en de collega’s gaat. Gegarandeerd lachen.

Filmavond

Zorg voor een beamer, genoeg lekkernijen en lekkere zitplekken en jullie zijn helemaal klaar voor een ouderwetse filmavond. Zet bijvoorbeeld de ultieme Nederlandse Sinterklaasfilm Alles is Liefde op.

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Doen: Sinterklaas vieren op werk met deze leuke ideeën
Sluiten