Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Side hustle 1 december 2018

4 side hustles die je deze winter (binnen) kunt doen

De winter komt er al weer bijna aan (al voelt het soms alsof ‘ie is begonnen). Voor sommigen het leukste seizoen van het jaar, voor andere begint de winterdip. Het winterseizoen kan ervoor zorgen dat we somber zijn en niet meer uit bed willen komen. Wil je toch iets nuttigs doen deze winter? Met deze side hustles hoef jij niet eens (per se) je huis te verlaten!

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom side hustles (een baantje naast je werk of studie) handig zijn om te doen. Want of je het nou om een financiële reden doet, omdat je een excuus nodig hebt om je hobby te doen of omdat je gewoon nuttig bezig wilt zijn, dat maakt niet uit. Zo wordt die vreselijke winter-dip in ieder geval misschien toch een beetje minder vreselijk.

Leuke side hustles die jij deze winter kunt gaan doen

Heb je totaal geen inspiratie om een side hustle te bedenken? Dan hoef je niet gelijk te stressen. Sterker nog, helemaal niet zelfs. Wij hebben een lijstje gemaakt met side hustles die jij deze winter kunt gaan doen. Misschien zit er wel iets voor je tussen.

Huis- en/of dierenoppas

Oké, misschien baal je omdat je niet op vakantie gaat. Maar er zijn vast genoeg mensen in je omgeving die wél op wintersport gaan. In plaats van dat zij hun huis onbeheerd achter laten kun jij misschien wel een ‘huisoppas’ worden. Dan ben je toch nog een soort van weg van huis. En hetzelfde geldt trouwens voor huisdieren. In plaats van dat zij in een pension worden gezet, kun jij ze verzorgen en wat extra knuffelen.

Freelancen

Heb je altijd al een passie voor schrijven, fotografie, filmen etc. gehad? Misschien is deze optie dan meer voor jou. Probeer wat te gaan freelancen voor websites of ondernemers. Misschien haal je hier wel iets heel anders voor je carrière uit. You never know!

Even niets doen is ook een optie

Ga opruimen

Een schoon en opgeruimd huis zorgt (meestal dan) voor een opgeruimd hoofd. En dit geldt niet alleen voor jou. Dit is voor iedereen in jouw omgeving net zo! Sommige mensen halen hun plezier uit het opruimen en schoonmaken van hun huis. Ben jij zo’n persoon? Dan kun je misschien aanbieden om dit ook bij anderen te doen voor een (klein) bedrag? Een win-win situatie voor beide partijen. Hiervoor moet je misschien wel je huis uit, maar ben je alsnog lekker warm als je eenmaal bent aangekomen.

Babysitten

Wat trouwens geldt voor een huis of huisdier geldt natuurlijk ook gewoon voor kinderen. Je doet mensen er een heel groot plezier mee en negen van de tien keer is het ook nog eens super leuk. Oh, en je hebt er zelf natuurlijk ook iets aan. Want naast dat zakcentje dat je er mee verdient, doe je ook kennis op wat je (misschien) in de toekomst op je eigen kinderen kunt toepassen.

De keuze is reuze

Dit zijn natuurlijk nog maar een paar ideeën en er zijn er nog zo veel meer mogelijkheden. Laat je lekker inspireren door andere en kijk ook vooral eventjes op Pinterest. Het belangrijkste is dat je gewoon iets doet wat je ook daadwerkelijk leuk vind om te doen. En het is belangrijk dat je ook in je achterhoofd houdt dat even niks doen ook een optie is. Sterker nog, dat is best belangrijk.

Nog meer inspiratie op doen?

Reageer op artikel:
4 side hustles die je deze winter (binnen) kunt doen
Sluiten