Zo vind je een side hustle die ook nog eens self-care is

Je bent jong en je wil wat. Alleen… soms is het toch knap lastig om voldoende budget bij elkaar te sparen voor al je wilde plannen. In zo’n geval is het een goed idee om via een side hustle toch aan wat extra cash te komen. En weet je wat helemaal te gek zou zijn? Een side hustle vinden die ook nog eens self-care is.

Geld sparen staat haast onvermijdelijk gelijk aan hard werken en knokken. Dat is jammer, want waarom zouden we geen geld kunnen verdienen met dingen die niet aanvoelen als ‘werk’? Sterker nog: is het mogelijk om geld te verdienen met zaken die ons opladen, in plaats van ons het gevoel te geven dat ze energie wegzuigen? Spoiler alert: ja, dat kan!

Definieer self-care…

Volgens Hello Giggles is het belangrijk om voor jezelf te definiëren van welke activiteiten jij ontspant. Voor mij persoonlijk is dat tekenen. Ik deed het als kind heel vaak maar door een wetenschappelijke studie en een full-time baan, verdwijnt het tekenen vaak naar de achtergrond. Misschien laad jij wel op door tijd in de buitenlucht te spenderen of door yoga te doen, dat is natuurlijk verschillend van persoon tot persoon.

Schrijf dus voor jezelf op van welke activiteiten jij oplaadt maar waar je vaak niet aan toekomt.

…en maak er een side hustle van

Vervolgens is het een kwestie van een kleinschalige business oftewel side hustle te maken van jouw self-care activiteit. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik door mijn tekeningen te posten op Instagram vanzelf aanbiedingen kreeg om illustratieopdrachten uit te voeren. Inmiddels verdien ik hier en daar wat extra geld door menukaarten te illustreren en kerstversiering te tekenen op ramen. Hoe leuk is dat?

Dit proces vraagt natuurlijk enige creativiteit, maar je zal zien dat het echt niet zo moeilijk is. Hou je van yoga? Stel aan een groep vrienden voor om eens een yogalesje te organiseren waarbij je ze een klein prijsje laat betalen voor jouw instructies. Wil je vaker de buitenlucht opsnuiven? Verspreid een advertentie in de buurt waarbij je aangeeft dat je met honden wil wandelen. Hou je van bakken? Laat blijken dat je ook wel eens een verjaardagstaart kan maken voor de collega waarvan het dochtertje binnenkort jarig is.

Wat je passies ook zijn, ik ben er zeker van dat iedereen wel een weg kan vinden om er een bijverdienste van te maken.

Maak de balans op

Bij dit soort bijverdiensten is het goed om in je achterhoofd te houden dat elke euro gewonnen is. Je bent namelijk dingen aan het doen die ook voor jou persoonlijk iets opleveren, dus is het helemaal te gek als er mensen voor te betalen. Misschien moet je daarom aanvankelijk niet té geld veel vragen, zodat het een win-win is voor beide partijen.

Een laatste tip is hier om voor jezelf op te maken hoeveel energie, tijd en geld je zelf in je side hustle wil investeren. Je wil namelijk niet het gevoel hebben dat je méér uitgeeft dan dat je ervoor krijgt. Onthoud dat het leuk moet blijven, en dat zodra het niet meer leuk is, je best kan stoppen.

Meer over geld en side hustles?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo vind je een side hustle die ook nog eens self-care is
Sluiten