Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Side hustle 12 dec 2019

Zo combineer je een side hustle met een baan zonder uitgeblust te raken

Heb jij een bijverdienste naast je baan? Knap! Want hoe leuk het ook kan zijn om naast je baan ook nog wat geld bij te verdienen met een hobby of iets dergelijks, de combinatie tussen die twee kan behoorlijk uitputtend zijn. Benieuwd hoe je die twee toch kan combineren? Zo rock je die side hustle naast een baan zonder uitgeblust te raken!

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom side hustles (een baantje naast je werk of studie) handig zijn om te doen. Want of je het nou om een financiële reden doet, omdat je een excuus nodig hebt om je hobby te doen of omdat je gewoon nuttig bezig wilt zijn, dat maakt niet uit.

Toch is het belangrijk om goed bij jezelf te bewaken of de combinatie van een baan met een bijverdienste niet te uitputtend is.

Een side hustle en een baan combineren: zo doe je dat

We snappen dat je veel beren op de weg kunt zien, maar zo lang je deze tips in het achterhoofd houdt, zal de combinatie van een bijverdienste met een baan je alleen maar goed doen!

1. Maak gebruik van tools die je helpen organiseren

Als je je aandacht moet vestigen op én een baan én een side hustle (én wellicht ook nog je gezin en sociaal leven), dan kan je alle organisatiehulp gebruiken. Gelukkig kan WorkJuice je hierin een handje helpen, want eerder lijstten we 6 handige tools voor een makkelijker leven op (vooral Todoist doet wonderen!) en daarnaast stelden we een handig lijstje met planners op.

Kortom: maak veelvuldig gebruik van allerlei apps, tools en printables die helpen om je leven te organiseren. Jij met je baan én side hustle kan dit extra goed gebruiken!

2. Experimenteer met time-management

Sure, voor velen onder ons is time-management een kwestie van je vaste baan uitvoeren tijdens de kantooruren en werken aan je side hustle in je vrije tijd. Maar als je freelance aan de slag bent of als je meerdere jobs combineert, dan ligt de situatie mogelijk anders.

In dat geval is het een goed advies om te experimenteren met je tijdsindeling. Want waarom zou je alleen aan je side hustle werken aan het einde van de dag, wanneer je al uitgeblust bent door al je andere werkzaamheden? Je zal zien dat creatief schuiven in je tijdsindeling je vaak productiever maakt. Try it out!

3. Wees op je hoede voor een side hustle burn-out

Twee jobs met elkaar combineren is een tough job, ook al doe je die ene baan vol passie en ook al is je side hustle in feite een uit de hand gelopen hobby. Daarom is het in dit geval extra belangrijk om op je hoede te zijn voor een burn-out.

Luister hiervoor vooral goed naar je lichaam door aandachtig te waken op signalen van vermoeidheid, te veel gepieker, een kort lontje hebben enzovoort. Gebeurt dit bij jou? Ga dan op tijd op de rem staan.

Tip: Luister nu naar de allereerste aflevering van de WorkJuice Podcast over stress & burn-outs!

4. Creëer juiste verwachtingen voor je side hustle

De beste manier om je side hustle te laten werken is door de juiste verwachtingen te stellen voor jezelf. Als je naast je side hustle nog een fulltime baan uitoefent, dan kan je niet meer dan een paar uur extra per week besteden aan je bijverdienste.

Als je het geld hebt, kan je natuurlijk deel van je werk besteden aan anderen of werknemers onder jou. Zo niet, dan is het verstandig om te beseffen dat een side hustle die traag (maar gestaag!) uitgroeit, óók gewoon helemaal prima is!

5. Begin altijd klein met je side hustle

Als je al een drukke baan hebt en dus veel andere verantwoordelijkheden draagt, verwacht dan niet dat je in 1-2-3 een immense sidebusiness kan uitbouwen. Begin dus altijd klein en groei gaandeweg.

Op die manier houd je het ook haalbaar voor jezelf. Bouw de tijd die je aan je side hustle uitrekt geleidelijk aan op en je zal zien dat je business vanzelf zal groeien.

6. Maak je hoofd leeg door te sporten

Ben jij bijna de hele dag bezig met een (kantoor)baan én een side hustle? Dan is het nóg belangrijker om je hoofd leeg te maken door middel van sport.

Sport geeft je namelijk een energieboost, wat welkom is als je na een vermoeiende werkdag nog je energie bij elkaar moet rapen om aan je side hustle te gaan werken. Exercising it is dus!

Meer over bijverdienen naast je baan?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Zo combineer je een side hustle met een baan zonder uitgeblust te raken
Sluiten