Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Persoonlijke groei 22 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

3 Netflix series die je inspireren en motiveren

Een betere ondernemer worden terwijl je een serie kijkt? Het kan! Op Netflix vind je niet alleen maar series als Gossip Girl en Pretty Little Liars. Je kunt namelijk ook series op Netflix vinden die je inspiratie, energie en wijsheid opleveren. Dit zijn drie series die iedere ondernemer moet zien.

Series die elke ondernemer moet zien

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen na een avondje bingewatchen. Deze series brengen allemaal een inspirerend verhaal met zich mee, zodat jouw vrije avond wat waardevoller wordt.

Mad Men

De serie Mad Men is een daverend succes geworden. En er is ook nog eens enorm veel te leren uit deze serie. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60 van New York en gaat over een reclamebureau. Adverteren gaat om één ding, het overbrengen van een geluk. Het is aan Don Draper en zijn personeel om mensen te overtuigen, zodat de producten van zijn klanten verkocht worden. Zelfs als dat in eerste instantie onmogelijk lijkt. Draper denkt altijd buiten de lijntjes en weet zijn klanten te verbazen met vernieuwende invalshoeken. Met dit creatieve denkvermogen en het nemen van van de nodige risico’s weten ze zich te onderscheiden van de massa.

Girlboss

Girlboss is een comedyserie die geïnspireerd is op de succesvolle autobiografie van Sophia Amoruso. Als start-upper zet ze een ‘webshop’ van vintagekleding op op Ebay. Het internet zit vol concurrentie, maar Sophia bijt van zich af. Met veel vallen en opstaan, werkt ze toe naar een succesvolle onderneming.

Abstract

Zat er tot nu toe nog niet echt iets voor je tussen? Dan is ‘Abstract’ waarschijnlijk meer je ding. De inspirerende documentaire ‘Abstract’ neemt je mee in de verhalen van acht verschillende creatieve ondernemers. Ontdek hoe ‘s werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

Er zijn op Netflix natuurlijk ook nog een hoop documentaires te zien over ondernemers en genieën als Tony Robbins, Steve Jobs, Elon Musk en Albert Einstein bijvoorbeeld.

Amerikaanse Netflix

Er zijn nog veel meer series die inspirerend zijn voor ondernemers, maar deze zijn niet te zien in Nederland. Niet alle documentaires en films worden wereldwijd gelijk op Netflix gezet. Dit gebeurt per regio. En dat heeft alles te maken met de licentieregels van Netflix.

Een paar voorbeelden van de series en/of documentaires die je kunt vinden op de Amerikaanse Netflix zijn bijvoorbeeld:

  • Steve Jobs: One Last Thing (in plaats daarvan kun je Steve Jobs: Billion Dollar Hippy kijken)
  • Ted Talks: Life Hacks
  • Joan Rivers: A Piece of Work

Benieuwd naar deze documentaires? Met een handigheidje kun je ook de Amerikaanse Netflix gebruiken.

Verder lezen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
3 Netflix series die je inspireren en motiveren
Sluiten