Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Mindset 18 aug 2020

Deze self-care apps gaan je helpen je doelen te bereiken

Hoewel de hele dag op onze telefoon zitten niet goed voor ons is, is er ook een manier hoe je je telefoon op een goede manier kan gebruiken. Nee, we hebben het nu niet over eindeloos door je Instagram tijdlijn scrollen. Met de technologie van tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om ons leven gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld door middel van self-care apps.

Ja echt. Er zijn duizenden apps te vinden die een bijdrage kunnen aan onze self-careWant eerlijk is eerlijk, soms vergeten we dit nog wel eens. Er zijn trouwens self-care apps voor verschillende focuspunten. Ideaal toch? Deze apps zullen je helpen om je self-caredoelen te behalen.

Self-care apps voor je mental health

Self-care is belangrijk om goed in je vel te blijven zitten en zo uiteindelijk productiever en gelukkiger te worden. Probeer deze apps eens:

Happify

Bij ‘Happify’ kan je van tevoren je doelen kiezen waaraan je wilt werken. Bijvoorbeeld dat je meer zelfvertrouwen wil opbouwen of dat je je minder gestrest wil voelen. Hierop worden verschillende mini games en activiteiten gebaseerd die je helpen je doelen te behalen.

Grateful

Je kent misschien wel van die boeken waar je per dag een paar dingen moet noteren waar je dankbaar voor bent. ‘Grateful’ is net zoiets, alleen is deze app veel praktischer omdat we tegenwoordig bijna overal onze telefoon wel mee naar toe nemen. Deze app stelt je elke dag vragen waar je dankbaar voor bent. Na een tijdje gaat deze app je helpen met optimistischer zijn.

Lees ook: Wil je gelukkig en succesvol zijn? Wees dankbaar

Self-care apps voor je slaap

Heb je moeite met in slaap komen of is je slaapritme helemaal verpest? Deze apps helpen je een handje:

Calm

Kom je lastig in slaap? Dan is de app ‘Calm’ een echte aanrader! Er zijn namelijk verschillende manieren die je helpen om in slaap te vallen. Kies bijvoorbeeld tussen muziektracks die ontworpen zijn om te ontspannen, selecteer een ‘slaapverhaal’ of kies voor een meditatie.

Sleep Cycle

Met deze app kun je echt gaan werken aan die acht uur slaap per nacht. ‘Sleep Cycle’ houdt namelijk je uren slaap in de gaten én de kwaliteit van je slaap. Daarnaast stelt deze app alarmen in, die je tijdens het lichtste deel van je REM-slaap wakker maken. Zo word je niet doodmoe wakker, maar voel je je lekker uitgerust.

Lees ook: Genoeg slaap is het beste wat je voor je gezondheid kan doen

Self-care apps voor een peptalk

Af en toe hebben we weleens behoefte aan wat extra motivatie. We hebben een peptalk nodig, maar helaas is er niet altijd iemand om deze aan ons te geven. Vanaf nu heb je hier niemand meer voor nodig. Deze apps geven jou die peptalk die je nodig hebt:

Shine

‘Shine’ is een app die speciaal gericht is op vrouwen (we love it!). De app stuurt je motiverende berichtjes die speciaal gericht zijn op je persoonlijke doelen. Of je nou echt die peptalk nodig hebt of gewoon een herinnering dat je het gaat rockenShine is daar voor jou.

Sunrise Inspiration

Deze app ‘Sunrise Inspiration’ stuurt je dagelijks een motiverende quote met een prachtige natuurfoto. Daarnaast heeft deze app ook nog eens inspirerende video’s en een grote databasem waarin jij op zoek kan gaan naar de juiste quote om je op dat moment te motiveren. Hoe leuk?

Meer self-care tips

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Deze self-care apps gaan je helpen je doelen te bereiken
Sluiten