Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 22 jan 2019

Werkgevers willen scholing en ontwikkeling als vaste arbeidsvoorwaarden

Drie werkgeversverenigingen maken in het komende jaar persoonlijke ontwikkeling een prioriteit. Volgens de werkgeversclubs zouden scholing en ontwikkeling vaste arbeidsvoorwaarden moeten worden.

De meesten van ons vinden het belangrijk te blijven groeien in ons werk. We willen niet vastgeroest zitten in onze carrière. Maar zelfs als we eigenlijk verder heel tevreden zijn met onze baan vinden we het belangrijk om te groeien. Uit onderzoek blijkt dat vooral voor millennials niet alleen een goed salaris, maar ook de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen belangrijk is voor hun werkgeluk.

Ontwikkeling is win-winsituatie

Werknemers groeien, krijgen daardoor meer energie en een nieuw perspectief. Maar ontwikkeling is natuurlijk een win-winsituatie. Werknemers kunnen hierdoor meer waarde toevoegen aan het bedrijf, wat uiteindelijk meer oplevert voor de werkgever. De wereld verandert snel, dus is het fijn voor zowel de werkgevers als -nemers, als iedereen met oog op de concurrentie on top of their game is.

Dat zijn niet de enige voordelen van scholing en ontwikkeling. Uit onderzoek van EIM blijkt dat de arbeidsproductiviteit met 2,3 procent toeneemt, als mkb-bedrijven 1 procent van hun werknemers laten bijscholen. Daarnaast blijft personeel langer bij je, worden ze gemotiveerder en melden ze zich snel minder snel ziek.

Vaste arbeidsvoorwaarden

Toch wordt een budget voor scholing volgens werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN nog te vaak gezien als extraatje. Ze willen dat scholing en ontwikkeling standaard onderdelen moeten worden van het totale beloningspakket.

“Scholing is essentieel voor mensen zelf en het belang ervan voor bedrijven neemt alleen maar toe in een steeds sneller veranderende wereld die nieuwe vaardigheden en kennis van mensen vraagt”, schrijven zij in de nota ‘Klaar voor veranderend werk’.

Blijven ontwikkelen?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Werkgevers willen scholing en ontwikkeling als vaste arbeidsvoorwaarden
Sluiten