Werken met de geur van verse kaneelbroodjes bij Scandinavian Embassy in Amsterdam

Soms is er niks fijner dan je laptop onder je arm meenemen en een andere plek opzoeken om te werken. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘verandering van spijs doet eten’. Verandering van werkplek doet – in diezelfde trant – ook werken. Het is lekker om je inspiratie een boost te geven, maar het kan ook fijn zijn om even niet afgeleid te worden door collega’s of huisgenoten.

Wij schoven aan bij Scandinavian Embassy in Amsterdam. Een kleine (maar populaire!) koffietent in de Amsterdamse buurt De Pijp. Je bent er aan het juiste adres voor goede koffie en de beste kaneelbroodjes van de stad. En zodra je ook maar één voet binnen de deur zet, wil je die ook direct proeven.

Werken bij Scandinavian Embassy

Als je op de één of andere manier mysterieuze wijze een afkeer hebt voor kaneelbroodjes, kun je dus beter niet bij Scandinavian Embassy naar binnen stappen. In elk ander geval raad ik je zeker aan bij de Zweedse koffietent wat uurtjes te werken. Er hangt een relaxte en ongedwongen sfeer en je bent er van harte welkom.

Als je dan daadwerkelijk die stap in de met kaneelbroodjesgeur overgoten ruimte binnenzet, kom je terecht in een smalle maar lange koffietent. Achterin staan grote, houten tafels staan waar je fijn aan kunt werken. Hier zitten ook veelal de mensen met laptops, dus achterin is het wat rustiger dan voorin.

Lekker druk

Tip: kom vroeg (8:00 uur) dan heb je nog genoeg keuze voor een plekje. Scandinavian Embassy is een populaire plek voor zowel Amsterdammers als toeristen, dus het is er binnen no time druk.

Persoonlijk hou ik ook wel van wat rumoerigheid tijdens het werken en heb ik geen probleem met die drukte. Als je het liever wat rustiger hebt, is deze koffietent niet de werkplek voor jou.

Lees ook: Dit zijn de beste werkplekken van Amsterdam Zuid

Snel internet

Het wifi-wachtwoord vraag je even aan de serveerster en dan kun je lekker aan de slag. Over het internet niks te klagen dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Goede koffie en een heerlijk menu

Als je het belangrijk vindt dat je een goede koffie krijgt, zit je hier meer dan goed. Scandinavian Embassy staat bekend om hun perfect gezette kopjes koffie en superieur gemaakte cappuccino’s. Gepaard met zo’n kaneelbroodje is ‘ie helemaal niet te evenaren.

Maar je kunt er ook andere dingen eten. Het menu is Scandinavisch (no shit Sherlock), dus je eet er dingen als oatmeal porridge, roggenbrood, gravad lax en gepocheerde eitjes.

Scandinavian Embassy in een notendop

Wat waren de highs en de lows tijdens het werken bij Scandinavian Embassy in Amsterdam? Dit zijn de plus- en minpunten.

Pluspunten

  • Geweldige koffie en heerlijk ontbijt- en lunch
  • Snel internet
  • Personeel is vriendelijk en stoort je niet
  • Het ruikt er heerlijk

Minpunten

  • Druk en rumoerig
  • Weinig stopcontacten te vinden (zorg dus voor een volle batterij!)

Adres en openingstijden

Scandinavian Embassy is van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur geopend. Op zaterdag en zondag openen ze een uurtje later. Je vindt de koffietent op Sarphatipark 34 in Amsterdam.

Meer werkplekken in Amsterdam

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Werken met de geur van verse kaneelbroodjes bij Scandinavian Embassy in Amsterdam
Sluiten