6 tips voor samenwerken met collega’s waarmee je niet klikt

Over het algemeen zijn de meeste collega’s gewoon gezellig, maar af en toe klikt het niet. Dat is niet erg, maar wel vervelend als je met deze persoon moet samenwerken terwijl je dat liever niet doet. Daarom deze tips om ervoor te zorgen dat je fijner samenwerkt met die ene collega.

Samenwerken gaat echt een stuk lekkerder als je het een beetje met je collega kunt vinden en daar moet je soms ook wat meer moeite voor doen.

> Zo ga je het beste om met die vervelende collega

Tips voor samenwerken met collega’s waarmee je niet klikt

Erg belangrijk: laat je relatie met deze collega je werkgeluk niet verpesten door er iets aan te doen. Je maakt het alleen maar erger voor jezelf als je het door laat kabbelen.

1. Bepaal wat het probleem precies is

Probeer erachter te komen wat nou precies je probleem is met de collega. Heeft hij of zij iets vervelends gedaan? Of heeft diegene gewoon een karakter dat niet matcht met die van jou? Misschien kom je erachter dat jouw redenen nergens op slaan en dat je er beter overheen kan stappen.

2. Probeer empathie te kweken

Soms moet je vriendelijkheid en empathie een beetje forceren. De werkdag gaat uiteindelijk ook weer voorbij, dus zet gewoon een glimlach op je gezicht en doe een beetje alsof. Waarschijnlijk valt het allemaal wel mee.

3. Leer deze persoon beter kennen

Door je collega beter te leren kennen, kom je er misschien wel achter dat deze persoon helemaal niet zo vervelend is als je dacht. Wie weet gaat het samenwerken wel heel goed. Geef jullie relatie een kans om te slagen.

4. Wees de volwassen persoon

Kunnen jullie het écht niet met elkaar vinden? Wees dan de volwassen persoon en houd je hoofd hoog. Maak je niet kwaad om kleine dingetjes, doe je best om de samenwerking goed te laten verlopen en verlaag je niet tot buitensluiten of roddelen.

5. Begin niet met roddelen

Roddelen op de werkvloer is echt not done. Zo maak je het probleem voor jezelf en anderen alleen maar erger en groter. Je betrekt anderen bij jouw ideeën en zorgt ervoor dat je collega zich onwelkom voelt.

6. Laat het gaan

Ons beste advies: laat het gaan en blijf normaal doen. Accepteer dat je het onmogelijk met iedereen goed kan vinden en blijf professioneel samenwerken met je collega.

Dit vind je misschien ook interessant

ForbesThe Balance Careers

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 tips voor samenwerken met collega’s waarmee je niet klikt
Sluiten