Een goed salaris is belangrijkste selectiecriterium voor nieuwe baan

Geld maakt dan misschien niet gelukkig, toch is het salaris bij 79% van de jongeren een belangrijke drijfveer om voor een baan te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlandse jongeren tussen de 15 en 27 jaar.

Wat vind jij het allerbelangrijkste tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan? Mij werd wel eens gezegd: “naar geld moet je niet kijken, zo lang je je baan maar graag doet”. Misschien dat ik daarom een tikkeltje verbaasd ben dat geld nu wel zo’n grote factor blijkt bij de Nederlandse jongeren.

Toch zijn er naast geld ook andere factoren die jongeren aangeven belangrijk te vinden. Een tweede factor, door 76% van de jongeren als belangrijk aangeduid, is ‘werk met betekenis’. Dit gaat over werken aan een business waar de jongeren achterstaan en die hen het gevoel geeft dat ze iets goeds te doen voor de wereld. Een derde belangrijke factor is de mogelijkheid tot ontwikkeling en groei, die door 73% van de deelnemers werd aangeduid.

Geslachtsverschillen in voorkeur salaris

Grappig is hoe het vooral vrouwen zijn (83%) die geld aanduiden als belangrijke factor ten opzichte van mannen (76%). Mannen letten daarentegen weer meer op bonussen en een auto van de zaak.

Ook op de vraag hoe werkgevers het beste hun personeel behouden wordt volmondig ‘salaris’ als factor aangegeven (door 71% van de deelnemers).

Dat is een belangrijk gegeven voor werkgevers vandaag de dag, want in een tijd waarin iedereen zich de beste technologieën kan veroorloven, is getalenteerd personeel van onschatbare waarde.

Meer weten?

De resultaten zijn afkomstig van een onderzoek dat werd gevoerd door YoungCapital. Een uitvoerig verslag van het onderzoek is gratis te bestellen via deze link. Interessante stof om meer te weten over de wensen en behoeften van de nieuwe generatie op de werkvloer!

Misschien vind je dit ook interessant:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Een goed salaris is belangrijkste selectiecriterium voor nieuwe baan
Sluiten