Meal Prep Monday: salade met kip, broccoli en gorgonzola

Het draait allemaal om die balans toch? Biertjes en patat met mayo op een festival kunnen prima als je doordeweeks wat gezonder eet. Toch is dat in de zomerperiode best een uitdaging met al die etentjes. De oplossing: een gezonde lunch, waar je al een portie groenten binnenkrijgt. Zoals bij deze salade met kip, broccoli, rucola en gorgonzola, die je heel makkelijk kunt meal preppen.

Nog niet helemaal thuis in het meal preppen? Een meal prep recept is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Het wordt voornamelijk gebruikt in de fitness wereld, maar wij vinden dat je meal preppen ook kunt gebruiken om van elke lunch op werk een feestje te maken.

Met meal preppen bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten. Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal prep recept: salade met kip, broccoli, rucola en gorgonzola

Vandaag delen we een recept van ons culinaire zusje Culy voor drie tot vier dagen (ligt er maar net aan hoe grote eter je bent). Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 500 gram kipfilet
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 75 gram rucola
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • Zout

Voor de dressing:

  • 75 gram gorgonzola
  • 3 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
meal prep recept kip broccoli en gorgonzola

Zo maak je dit snelle én gezonde meal prep recept

Bij dit recept bak je de kipfilet niet, maar kook je het in water gaar. Doe er een boulilonblokje bij voor extra smaak, mocht je dat lekker vinden. Als de kipfilet gaar is, kun je ze uit de pan halen en laten afkoelen. Hoe lang je de kipfilet moet koken, hangt af van hoe dik de kip is.

Nu is het tijd voor de broccoli! Je kunt de roosjes in een pan met een snufje zout koken. Er hoeft maar een klein laagje in de pan te staan, want ze hoeven niet helemaal onder water te liggen. De broccoli is het lekkerst als ze nog een bite hebben. Kook ze daarvoor drie tot vijf minuten.

Na die drie tot vijf minuten is het belangrijk de broccoli meteen af te gieten en af te spoelen met koud water, zodat ze niet doorgaren.

De kipfilet kun je vervolgens met twee vorken (of gewoon lekker met je handen) uit elkaar trekken in stukjes. Hussel de kip, broccoli, rucola en walnoten goed door elkaar in een grote schaal.

Nu is het tijd voor de dressing: pak er daarvoor een vork bij om de gorgonzola tot een smeuïge saus te prakken. Je dressing is af als je er witte wijnazijn, olijfolie en salie doorheen hebt geroerd, en peper naar smaak hebt toegevoegd.

Let op:  de dressing hoeft niet heel vochtig te zijn. Een beetje dik is juist lekker. Vind je de dressing te droog? Dan kan je er natuurlijk altijd nog een beetje olijfolie en witte wijnazijn bij doen.

Meer meal prep recepten

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: salade met kip, broccoli en gorgonzola
Sluiten