Familie verkoopt bedrijf en geeft medewerkers 10 miljoen euro als afscheid

Na 115 jaar verkoopt de familie Wintermans het sigarenbedrijf Royal Agio Cigars. Om de medewerkers te bedanken geven ze een flink afscheidscadeau. Ze verdelen 10 miljoen euro onder de medewerkers, op basis van de lengte van het dienstverband.

Het Noord-Brabantase sigarenbedrijf Royal Agio Cigars wordt door Scandinavian Tobacco Group overgenomen. “We hebben al die jaren steun gehad van onze medewerkers die zich – soms zelfs van generatie op generatie – honderd procent hebben ingezet voor Agio”, zegt Boris Wintermans, tot 2 januari CEO van het bedrijf.

“Op deze manier willen we een blijk van waardering geven. Voor de loyaliteit, de mooie momenten die we met elkaar hebben gedeeld en het wederzijdse respect dat we altijd hebben gevoeld.”

3.200 medewerkers bij Royal Agio Cigars

Het afscheidscadeau wordt verdeeld onder de 3.200 medewerkers van Royal Agio Cigars. Wie snel rekent, komt dan uit op een mooie 3.125 euro per werknemer. Dat is wel gemiddeld, want hoe meer je verdient binnen het bedrijf en hoe langer je er hebt gewerkt, hoe meer je uiteindelijk kreeg. Het cadeau werd verdeeld naar rato van salaris en dienstjaren.

“Een bedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro. Hoeveel het precies is, gaat je niets aan”, zegt de 61-jarige medewerker Fons Meulenbroeks. Aan het ED vertelt hij dat hij een paar weken geleden met alle collega’s naar de kantine werd geroepen en de familie Wintermans vertelde over de overname en het afscheidscadeau. Toch schrok Meulenbroeks wel toen hij op 30 december het bedrag op zijn rekening zag staan.

Waar Meulenbroeks blij is met het geld, wordt het afscheidscadeau wel met Brabantse nuchterheid ontvangen bij de medewerkers. Het bedrijf is verkocht aan Scandinavian Tobacco Group. Bij een overname heb je vaak geen honderd procent zekerheid op je baan. Als het goed is zal de eerste drie maanden in ieder geval nog niets veranderen.

Dit vind je misschien ook interessant: Waarom waardering belangrijker is dan je denkt

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Familie verkoopt bedrijf en geeft medewerkers 10 miljoen euro als afscheid
Sluiten