Tessa Ham
Tessa Ham Persoonlijke groei 23 sep 2021

Op je 27ste met je eerste mini-pensioen? Rowan Siskens deed het

Waarom zou je veertig jaar of zelfs langer wachten op je pensioen? Rowan Siskens (28) pakt het radicaal anders aan. Hij bedacht de agile leven-methode. Hierbij ga je eens in de zoveel jaar zo’n vijf maanden met mini-pensioen, waardoor je gedurende je leven wel tien keer met pensioen kan gaan.

Tien keer met mini-pensioen klinkt ons als muziek in de oren, dus nodigden we Rowan in de WorkJuice Podcast uit om alles over zijn agile leven-methode te horen.

Op je 27ste met pensioen

Rowan is nu 28 jaar oud en heeft er al een pensioen opzitten. Op z’n 27ste nam hij namelijk vijf maanden onbetaald verlof op om rond te reizen en zijn boek ‘Tien keer met pensioen’ te schrijven. Zijn volgende mini-pensioen staat ook al op de planning. Dan wil hij een pop-up café beginnen.

Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat je tijdens zo’n mini-pensioen doet, maar Rowan ziet het als de ideale kans om zijn dromen op te pakken en niet langer uit te stellen. We hebben allemaal wel projecten die we graag willen doen, maar waar we door een drukke baan, een sociaal leven en een huishouden geen tijd voor kunnen vinden. Een mini-pensioen is dan een uitkomst.

Hoe gaan we dat betalen?

Maar Sharon en ik zouden geen nuchtere Nederlanders zijn, als we Rowan niet zouden vragen ‘hoe we dat eigenlijk gaan betalen’. Want een mini-pensioen betekent ook vijf maanden geen inkomsten. In de podcast deelt Rowan daarom niet alleen wat zijn methode precies inhoudt, maar deelt hij ook zijn beste spaartips om dit leven te bekostigen.

Ook hebben we het uitgebreid over hoe je het gesprek met je leidinggevende aangaat en wat voor (negatieve of positieve) impact het kan hebben op je carrière.

Benieuwd geworden naar de aflevering met Rowan Siskens over ‘Tien keer met pensioen’? Je luistert ‘m nu op je favoriete podcast app.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Op je 27ste met je eerste mini-pensioen? Rowan Siskens deed het
Sluiten