Werken bij het mooiste en zonnigste plekje van Rotterdam: Op Het Dak

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Op Het Dak in Rotterdam.

Als je een goede plek in de zon wil scoren, moet je bij Op Het Dak in Rotterdam zijn. Dit rooftop restaurant zit bovenop het dak van het Schieblock. Dat klinkt misschien eerder als een plek waar je een wijntje op het terras wilt drinken, maar wonderbaarlijk genoeg kun je er ook heel relaxt op je laptop werken.

Ook handig: Op Het Dak zit vlakbij Rotterdam Centraal. Erg fijn dus als je aankomt op het station en de treinen blijken niet te rijden. Of als je een plekje zoekt in de buurt van het station om wat uren te overbruggen.

Flexwerken bij Op Het Dak

Als je bij Op Het Dak een stoeltje claimt om even gefocust te werken, weet je dat je die focus hier kunt vinden. Doordat de lunch- en koffietent op het dak van het Schieblock zit, zijn er geen voorbijgangers en komen er alleen mensen langs die bewust een bezoekje komen brengen. Dat zorgt voor een stuk meer focus en minder afleiding, kan ik je vertellen!

Wel komen er natuurlijk mensen langs die even gezellig komen lunchen of komen genieten van een wijntje of goede kop koffie. Afleiding van kletsende en lachende mensen om je heen, heb je dus wel.

Binnen zijn er 45 plekken, dus er is vaak wel een vrije stoel te vinden. Tenzij je met lunchtijd komt aanwaaien, dan is toch wel elke stoel bezet.

Het fijne aan Op Het Dak is misschien wel het uitzicht dat je hebt op de groente- en bloementuin die ook op het dak ligt (het is de grootste dakakker van Europa, just so you know). Als je even wat afleiding zoekt van je laptop kun je een heerlijk rondje lopen over het dak en de mooie planten en bloemen bewonderen.

Menukaart van Op Het Dak

Eén ding is zeker; voor een lekkere koffie zit je bij Op Het Dak in ieder geval goed. Ook is er een uitgebreide keuze aan verschillende theeën. En is het einde van de werkdag bereikt? Dan kun je er een lekker wijntje, biertje of een cocktail bestellen.

Ook over de ontbijt- en lunchkaart hebben we niks te klagen. Op Het Dak serveert bijzondere gerechten met lokale ingrediënten uit het seizoen én uit eigen tuin (die dus ook op het dak zit). Voor een simpel broodje met kaas ben je hier niet aan het juiste adres, dus daar moet je wel van houden.

Op de menukaart vind je bijvoorbeeld gerechten als yoghurt met avocado (ik zei toch: bijzondere gerechten), vers fruit, polenta crumble, zaden en amandelen, maar ook rösti’s van zoete aardappel, huisgemaakte kimchi met puree en sla.

Aanrader als je op zoek bent naar een snack voor de lekkere trek: de kimchi falafel met yoghurt dip.

Pluspunten

  • Goede koffie en heel. Lekker. Eten.
  • Vlakbij Rotterdam Centraal
  • Relaxte vibe en weinig afleiding van omgeving (op het dak lopen niet zomaar voetgangers voorbij)

Minpunten

  • Als de zon ook maar een beetje schijnt, is het heel verleidelijk om het werken te staken en een plekje in de zon te zoeken. Niet heel handig als je toch echt productief moet zijn.
  • Het is er niet groot, dus zorg dat je op tijd bent voor een fijne plek
  • Het opent niet bizar vroeg en gaat ook op tijd weer dicht; geen ideale plek als je een lange dag wilt maken dus.
  • Prijzig

Ook handig: Dit zijn de beste werkplekken in Rotterdam

Adres en openingstijden

Op Het Dak zit bovenop het dak van het Schieblock in Rotterdam, op de zevende etage. Het adres is Schiekade 189 en je kunt er van elke dinsdag tot en met zondag terecht van 09:00 tot 17:00 uur.

Fijne werkplekken in Rotterdam

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Werken bij het mooiste en zonnigste plekje van Rotterdam: Op Het Dak
Sluiten