Redactie
Redactie Geld 26 jan 2021

5 redenen om nu te starten met beleggen in vastgoed

Begin deze maand publiceerden we een interview met Myrthe de Groot, eigenaar van Actief.nl, waar jullie massaal op klikten. Myrthe gelooft er heilig in dat beleggen in vastgoed voor iedereen mogelijk is en zou moeten zijn. En daar hoef je echt geen expert voor te zijn. Daar is zij zelf het schoolvoorbeeld van; op haar 30e hoefde ze al niet meer te werken dankzij haar vastgoedportefeuille, terwijl ze op haar 25e nog precies niks wist over vastgoed.

Beleggen iets voor ‘oude mannen’? Zeker niet! In deze blog geeft Myrthe 6 redenen om juist nu te starten met beleggen in vastgoed.

Waarom zou je beleggen in vastgoed?

Ik dacht, net als jij waarschijnlijk, dat vastgoed voor oude, grijze mannen is en daardoor is het misschien nog geen serieuze optie in jouw hoofd. Zonde! Want vastgoed is voor iedereen en als je me nog niet gelooft, check dan deze 6 redenen om nu te beginnen met beleggen in vastgoed:

1. Pensioen

Je kunt er uitstekend pensioen mee opbouwen, want het rendement met beleggen in vastgoed is vrij hoog. En dat is best wel een goed idee in deze tijd, waarin het steeds onzekerder is hoe het pensioenstelsel er over 30-40 jaar uit ziet. Krijgen we dan überhaupt nog wel genoeg om van te leven? Bovendien, de meeste pensioenfondsen beleggen zelf ook in vastgoed! Dan kan je het net zo goed zelf doen. 😉

2. Spaargeld

Je kunt je spaargeld ‘aan het werk’ te zetten; nog even en iedere euro op de bank kóst geld, terwijl je door beleggen in vastgoed prima 8% rendement op je geld kunt maken. Zorg natuurlijk wel dat je altijd een spaargeldbuffer op je rekening houdt voor noodzaken waarbij je direct geld nodig hebt, maar boven die buffer kan je wellicht prima wat missen om mee te beleggen.

3. Belasting

Je betaalt geen belasting over de huuropbrengst, als je als privépersoon belegt. Terwijl je ook minder vermogensbelasting hoeft te betalen, omdat je dat geld hebt belegd.

4. Zekerheid

Vastgoed staat bekend als ‘vrij zekere belegging’, het is bijvoorbeeld minder gevoelig voor inflatie dan aandelen. De kans is dan ook groot dat je altijd minimaal ‘iets’ met je belegging verdient.

5. Best of both worlds

Je verdient ‘direct’ en ‘indirect’ geld; door de huuropbrengst van je aangekochte panden houd je maandelijks geld over én je vastgoed wordt (meestal) door de jaren heen meer geld waard.

6. Een persoonlijke reden

Deze zesde reden is helemaal geen legitieme reden om te starten met beleggen in vastgoed, maar ik zou het persoonlijk gewoon erg leuk vinden als ik veel meer jonge, frisse beleggers ‘in het wereldje’ tegen kom! Oude mannen, move over. 😉

Hopelijk heb ik je geïnteresseerd er eens serieus over te gaan nadenken. En denk niet dat het vervolgens allemaal heel ingewikkeld is, als ik het als amateur kon, kan jij het ook!

Over Actief

Een paar jaar geleden begon Myrthe ‘per ongeluk’ een vastgoedbedrijf zonder enige vastgoedervaring. Inmiddels helpt Actief dagelijks honderden vastgoedbeleggers en vastgoedbeleggers in spé met succesvol beleggen in vastgoed. Bij Actief krijg je als ‘lid’ (in plaats van klant) toegang tot o.a. online trainingen, masterclasses, een eigen vastgoedcoach en een online platform met andere vastgoedbeleggers. Volg Myrthe en Actief op Instagram voor een dagelijkse dosis kennis over vastgoed op een laagdrempelige manier.

Lees ook: Myrthe (33) bezit genoeg beleggingspanden om nooit meer te hoeven werken (maar helpt nu anderen te beleggen)

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 redenen om nu te starten met beleggen in vastgoed
Sluiten