Dit is waar recruiters sinds de coronacrisis vooral (niet) op letten

Het coronavirus heeft veel veranderd in de wereld. Uit onderzoek blijkt nu dat de manier waarop recruiters sollicitanten behandelen geen uitzondering is. Recruiters en HR-managers zijn zich er ook van bewust dat veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt en letten daarom niet meer zo op gaten in cv’s. Waar zijn ze dan wél meer op gaan letten?

Uit onderzoek van TopResume blijkt dat recruiters en HR-professionals de sollicitatiebrief veel belangrijker zijn gaan vinden.

Sollicitatiebrief is belangrijker dan ooit

Van de 334 (Amerikaanse) recruiters en HR-managers die om hun mening werd gevraagd in het onderzoek, gaf 48 procent aan dat ze nu veel vaker de sollicitatiebrief lezen. Ook gaf maar liefst 68 procent aan dat het mailverkeer en de follow-ups (een ‘Bedankt voor het gesprek!’) belangrijker zijn dan ooit.

In eerste instantie denk je misschien: huh, waarom zijn die sollicitatiebrieven nou zo belangrijk geworden tijdens de crisis? Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het moeilijker is om jou te leren kennen. Zo’n video call is toch anders dan een face-to-face gesprek, waarbij je goed de lichaamstaal van de ander kan lezen en niet bang bent dat je door elkaar heen praat. Je hebt dan bijvoorbeeld ook de kans voor small talk als je samen naar de ruimte loopt waar het interview wordt gehouden.

Probeer dus manieren te vinden om jouw persoonlijkheid in je sollicitatie naar voren te laten komen, omdat je hier in het gesprek minder de kans voor krijgt. Dat kan door middel van een kleine samenvatting boven je cv en het toevoegen van je hobby’s, maar je sollicitatiebrief is hier natuurlijk de beste optie voor.

Vergis je niet: je persoonlijkheid is een groot onderdeel van waarom je een baan krijgt. Uit een eerder onderzoek uit 2018 bleek dat 70 procent van de werkgevers ‘persoonlijkheid’ als één van de top drie factoren benoemen waarom ze een kandidaat de functie aanbieden. Omdat sollicitatiegesprekken tegenwoordig bijna niet meer face-to-face plaatsvinden, proberen werkgevers al vóór het gesprek een goede inschatting te maken of jij bij het team past.

Hoe word je persoonlijk in je sollicitatiebrief?

Veel sollicitanten vinden het moeilijk om persoonlijk te worden, omdat ze graag professioneel willen overkomen. Daardoor wordt de brief meteen een beetje afstandelijk en spat het enthousiasme er niet vanaf. Begrijp ons niet verkeerd: een persoonlijke sollicitatiebrief schrijven is niet hetzelfde als joviaal of informeel worden.

Hoe ziet ‘je persoonlijkheid in je sollicitatiebrief’ er dan in de praktijk uit? Door bijvoorbeeld een anekdote te delen. Ons brein onthoudt nu eenmaal verhalen beter dan droge kost. Dit zou er dus zomaar voor kunnen zorgen dat een recruiter of HR-manager jij onthoudt in die stapel brieven die vrijwel allemaal dezelfde kwalificaties hebben. Zorg natuurlijk wel de anekdote aansluit op de functie waarop je solliciteert. Stel dat je bijvoorbeeld solliciteert naar een functie als receptontwikkelaar. Dan is het leuk om te vertellen waar jouw liefde voor eten is ontstaan: toen je als klein kind elke zondagavond mocht koken bijvoorbeeld.

Lees hier nog 4 andere tips om een sollicitatiebrief te schrijven die overtuigt dat jij dé persoon voor de baan bent.

Maar je kunt de anekdote natuurlijk ook betrekken op je vroegere werkervaring. Vertel een verhaal waaruit blijkt dat jij waardevolle skills hebt.

Follow-up

Een follow-up is een andere goede manier om te laten blijken dat je oprecht enthousiast bent over de baan en waar je persoonlijkheid in kan doorschemeren. In een follow-up bedank je de interviewer voor het leuke gesprek en stip je misschien nog iets aan waar jullie het in het gesprek over hebben gehad. Je kunt ook vragen wanneer je meer hoort, als dit niet in gesprek besproken is. Ook hier geldt wel weer: leg het er niet te dik op en wees niet te opdringerig.

In plaats van je druk te maken over dat gat op je cv of als een malle te solliciteren op alles wat los en vast zit, kun je dus beter extra aandacht besteden aan de sollicitaties waar je echt enthousiast van wordt. Een één in een dozijn-brief die elke andere persoon met jouw werkervaring kan hebben geschreven, helpt je tegenwoordig die baan niet meer te bemachtigen.

Lees ook: 5 tips om op te vallen met de openingszin van je sollicitatiebrief

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is waar recruiters sinds de coronacrisis vooral (niet) op letten
Sluiten