Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Op de werkvloer 16 december 2018

Lunchrecept voor op het werk: salade met spinazie, geroosterde pompoen en bietjes

Wil jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom elke week een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is mee te nemen naar je werk. Het recept van deze week: een salade met spinazie, geroosterde pompoen en bietjes.

Deze salade is lekker fris, maar zorgt er toch voor dat je de hele middag vol zit. Het bevat bovendien twee van onze favorieten. Pompoen én bietjes. Binnen van mum van tijd en niet te veel moeite heb je ‘m op tafel staan.

Ingrediënten (voor twee porties)

  • 1 grote rode biet
  • 150 gram verse spinazie
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • Handje walnoten
  • 2 eetlepels azijn (een fruitigste is het lekkerst)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • Peper en zout
salade, lunchrecept, recept, lunch, spinazie, pompoen, bietjes

Bereiding salade met spinazie, pompoen en bietjes

Met een half uurtje is deze salade gemaakt. Je kunt er zelf voor kiezen of je ‘m in de ochtend voor werk maakt, of al eerder. Begin door de biet zo dun mogelijk te snijden. De schijfjes kook je vervolgens in ruim water voor zo’n vijf tot zeven minuten. Giet ze af en spoel nog kort onder koud water, zodat ze niet meer verder garen.

Marineer de biet in azijn, olijfolie en ahornsiroop of honing en natuurlijk wat peper en zout. Terwijl je ze even laat staan, kun je beginnen aan de pompoenblokjes. Die kook je ongeveer tien minuten in ruim water. Giet ze vervolgens af en laat ze uitstomen. Hoe droger, hoe beter. Daarna ga je ze namelijk bakken in de pan (met een beetje olie, mocht dat nodig zijn). Hoe droger ze waren, hoe krokanter ze zullen worden. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de dressing van de bietjes af en maak daarmee de spinazie aan. Leg de spinazie onderop en leg daar bovenop eerst – zoals je met dakpannen zou doen – de schijfjes biet en daar bovenop de geroosterde pompoen. Verkruimel de walnoten er al overheen, of doe dat op je werk. Daar kun je eventueel ook nog wat extra olijfolie erdoor husselen.

Meer inspiratie voor lekkere recepten?

Reageer op artikel:
Lunchrecept voor op het werk: salade met spinazie, geroosterde pompoen en bietjes
Sluiten