Tessa Ham
Tessa Ham Geld 1 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Recensie: is Nice Girls Don’t Get Rich een aanrader?

De kans is groot dat je het roze boek Nice Girls Don’t Get The Corner Office hebt gelezen of er in ieder geval over hebt gehoord. In de carrièrebestseller vertelde schrijfster Lois P. Frankel welke patronen je als nice girl hebt geleerd en hoe ze je tegenhouden om de sterke succesvolle vrouw te worden die je in je hebt. Frankel is nu terug met Nice Girls Don’t Get Rich.

Ook dit is weer een concreet en praktisch handboek, maar dan met de focus op geld. Want hoe komt het eigenlijk dat vrouwen minder verdienen, minder vermogen hebben en minder pensioen opbouwen? In andere woorden: waarom zijn wij nog niet rijk?

Recensie Nice Girls Don’t Get Rich

Wat kun je van het boek verwachten? In Nice Girls Don’t Get Rich worden maar liefst 75 financiële valkuilen van vrouwen besproken, van denken dat je niet genoeg geld hebt om te beleggen tot toegeven aan druk uit je omgeving. Wat ik zelf heel fijn vind aan het boek is dat het ten eerste heel volledig is, het is echt een compleet handboek. Ten tweede dat er aan het einde van elk hoofdstuk concrete tips staan die je meteen kunt uitvoeren om grip op je financiën te krijgen.

Tip: koop de fysieke versie in plaats van het e-book, zodat je er lekker in kunt krabbelen en de opdrachten meteen kunt uitvoeren.

Wanneer je net als mij veel met financiën bezig bent en al goed aan het sparen en investeren bent, zal het boek een hoop open deuren bevatten. Persoonlijk vond ik dan ook vooral de stukken interessant waarop Lois P. Frankel dieper in ging op de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Waarom durven mannen het eerder aan om te beleggen en te onderhandelen? Hoe worden mannen en vrouwen opgevoed als het om financiën gaat? Deze hoofdstukken waren een goede reminder als het gaat om de onderhandeling aangaan en financieel onafhankelijk worden. Het is belangrijker om voor jezelf op te komen, dan om dat ‘lieve meisje’ te zijn.

Is dit boek een aanrader? Wat mij betreft is Nice Girls Don’t Get Rich verplichte kost… Zélfs voor mannen. Het is een praktisch handboek boordevol concrete tips over alles wat met financiën te maken heeft. Zoals Lois P. Frankel zelf ook zegt aan het begin van haar boek, zal je wellicht sommige of veel van de tips al kennen. Maar als je ze al kent, waarom ben je dan nog niet rijk? Het boek geeft je een schop onder de kont om je financiën écht eens goed onder handen te nemen. Dat kunnen wij op de WorkJuice-redactie alleen maar aanmoedigen.

Koop Nice Girls Don’t Get Rich bij je lokale boekwinkel of online via bijvoorbeeld Paagman.

Boekentip: ‘Droom groot’ over succes en geluk door Eva Jinek

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Recensie: is Nice Girls Don’t Get Rich een aanrader?
Sluiten