Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 1 april 2019

Motivation Monday: de meest magische quotes uit Mary Poppins

Mary Poppins, wie kent haar niet? Als kinderen hebben we allemaal de originele film gezien, en die blijft natuurlijk voor altijd in ons hart. Maar wat was het leuk om laatst Mary Poppins Returns op het grote scherm te zien. In die film doen de personages heel wat mooie uitspraken, waar we veel van kunnen leren.

We love a good quote. Zeker als ze besprenkeld zijn met een beetje magie. Als kind geloofden we in de magie van Mary Poppins. Dat mogen we nu we ouder zijn best wat vaker doen. Check deze mooie quotes van de film Mary Poppins Returns maar eens, waar op het tweede gezicht een hoop wijze lessen uit te trekken zijn.

Mooiste quotes Mary Poppins Returns

“Today or never, that’s my motto.”

Food for thought: ‘morgen begin ik met de rest van mijn leven’… Vaak hebben we de neiging om de dingen vooruit te schuiven. Morgen begin ik met sporten, met vaker nee zeggen, met vaker mijn moeder bellen. Waarom doe je het niet nu?

“Let the past take a bow, the forever is now.”

Food for thought: wat in het verleden is gebeurd kan je niet meer veranderen. Focus je op het heden en de toekomst.

“Head up and feet beneath you.”

Food for thought: als het leven even zwaar is, of als je gewoon wat down bent, is dit een mooie reminder van Mary Poppins. Kin omhoog, en voeten onder je.

“We’re on the brink of adventure children, don’t spoil it with questions.”

Food for thought: te veel nadenken en je zorgen maken, zuigt al het plezier uit een nieuwe kans. Probeer er vol voor te gaan én er van te genieten. Hoeveel je ook zal doemdenken, de uitkomst kan je toch niet voorspellen. 

“A cover is not the book, so open it up and take a look.”

Food for thought: iemand kan mooi zijn aan de buitenkant, maar het tegenovergestelde aan de binnenkant. En andersom natuurlijk ook. Mooie reminder dat we niet te snel conclusies moeten trekken.

“There’s a different point of view awaiting you, if you just look up.”

Food for thought: er is altijd een ander perspectief. Je moet jezelf alleen herinneren om het vanuit dat perspectief te bekijken.

“Everything is possible, even the impossible.”

Food for thought: deze quote somt eigenlijk Mary Poppins op als personage. Het enige wat we hoeven te doen, is geloven in wonderen. Zelfs als je denkt dat het niet mogelijk is, kan je jezelf – of kunnen anderen je – nog verbazen.

Supercalifragilisticexpialidocious toch? 😉

Eerder deelden we al onze meest favoriete quotes uit Alice in Wonderland, en die van Emma Watson en Michelle Obama.

Reageer op artikel:
Motivation Monday: de meest magische quotes uit Mary Poppins
Sluiten