Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Mindset 24 dec 2018

Podcasts die het ‘adulting’ een beetje makkelijker maken

Eerder op WorkJuice schreven we al een artikel over waarom het zo moeilijk is om volwassen te worden. Want laten we eerlijk zijn, dat is het. Volwassen worden is stressvol. Als volwassene moet je véél dingen doen. Je wordt opeens zelf verantwoordelijk voor je rekeningen en voor het maken van je tandartsafspraken. Wie had ooit gedacht dat volwassen worden zo’n zware taak zou zijn?

Maar je bent echt niet de enige die hier moeite mee heeft. We’re all in this together. Volwassen worden is natuurlijk iets wat je moet ‘leren’, maar er zijn gelukkig wel middelen die ons hier een beetje mee kunnen helpen. Deze podcasts helpen om het ‘adulting’ een beetje makkelijker te maken.

Podcasts die het ‘adulting’ makkelijker maken

Bij volwassen worden horen natuurlijk verschillende dingen. Deze podcasts helpen met onderdelen van volwassen worden. En die verschillen van ’t omgaan met je geld tot onze eigen gezondheid. Without any further ado, let’s get started.

Money girl

Geld, geld en nog eens geld. Dat is waar de wereld van volwassen bijna alleen nog maar over gaat, toch? Die rekeningen zorgen ook voor de nodige chaos in ons hoofd. Vroeger, toen we nog kinderen waren, hoefden we geen rekeningen te betalen. Nu we ouder zijn geworden, ontkomen we niet meer aan rekeningen. Hoe meer geld we hebben, hoe meer problemen dat veroorzaakt. In de podcast ‘Money girl’ wordt er advies gegeven over hoe je grip kunt krijgen over je financiën.

Happier

Door alle stress en chaos die volwassen worden met zich meebrengt, vergeten we af en toe (stiekem misschien net even iets vaker dan dat we zelf denken) om te genieten. En dat is precies waar deze podcast over gaat. Genieten! Gretchen Rubin heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen gelukkiger gaat leven. Om wat vaker stil te gaan staan bij de dingen die ons gelukkig maken.

5 inspirerende podcasts die perfect zijn voor onderweg

Note to self

Technologie die bezit over onze gegevens. Dat zorgt bij sommige mensen voor de nodige angst. En zeker doordat de technologie zich per dag meer ontwikkelt. In de podcast ‘Note to self’ helpt Manoush Zomorodi haar luisteraars om een beter inzicht te krijgen in de effecten van technologie in ons dagelijks leven.

Dear Sugars

Deze podcast is speciaal voor iedereen die gek is op columns die advies geven. In tegenstelling tot de meeste adviesrubrieken, kun je er op rekenen dat twee verschillende stemmen met verschillende ervaringen horen bij de raadsels van het leven.

Volwassen worden

Iedereen denkt natuurlijk dat alles perfect is als je volwassen bent. Maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Eigenlijk betekent volwassen worden gewoon dat je constant moe bent en dat je leert van je fouten. Dus eigenlijk zijn we stiekem al best wel volwassen. Volwassen zijn betekent niet dat je nooit twijfelt of onzeker bent. Adulting is iets wat iedereen ervaart en het is een proces waarin je leert trots op jezelf te zijn.

Ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Podcasts die het ‘adulting’ een beetje makkelijker maken
Sluiten