Podcast tip: Women with Impact van TEDxAmsterdamWomen

Baal je dat je alle afleveringen van de WorkJuice Podcast al geluisterd hebt? Dan hebben we goed nieuws: TEDxAmsterdamWomen heeft namelijk een gloednieuwe podcast gelanceerd genaamd ‘Women with Impact’.

Hierin hoor je inspirerende en informerende verhalen van vrouwen die een impact maken op de wereld en zo de toekomst veranderen.

Women with Impact

We hoeven je vast niet meer te vertellen wat een TED Talk is. De inspirerende, herkenbare en informatie talks hebben inmiddels de wereld veroverd. Maar wist je ook dat er elk jaar een TEDxAmsterdamWomen plaatsvindt?

Het doel van TEDxAmsterdamWomen is niet alleen een podium geven aan de thema’s die vrouwen aangaan, maar ook vrouwelijke rolmodellen in de spotlight zetten. En dat is precies wat de podcast Women with Impact (powered by TEDxAmsterdamWomen) ook doet.

De podcast deelt persoonlijke verhalen en concrete tips van vrouwen en experts die – je raadt het al – impact maken, en heeft als doel te inspireren en transformeren. De host van de podcast is Damla Kartal. Zij gaat in gesprek met de gasten om zo tot de mooiste gesprekken te komen.

Eerste aflevering van TEDxAmsterdamWomen podcast

Er staat helaas pas één aflevering online, maar dat is meteen al een must-listen. Te gast is Nadya van der Sluis. Zij is ondernemer en advocaat bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wat je aan de buitenkant niet kan zien, is dat Nadya een bipolaire stoornis (type 1) heeft. Dit is een psychologische aandoening (of variatie, zoals Hanna Verboom het veel mooier en beter noemt) waarbij je manische en depressieve periodes ervaart.

Er waren ups en downs na haar diagnose, maar inmiddels heeft ze het geaccepteerd én heeft ze er haar kracht van gemaakt. Ze gebruikt nu haar persoonlijke verhaal om het taboe rondom onzichtbare handicaps op de werkvloer te doorbreken.

Voor ons had de podcast niet in het Engels gehoeven: twee Nederlanders die Engels praten klinkt toch altijd net wat minder vloeiend. Maar we snappen dat deze verhalen een zo groot (internationaal) mogelijk publiek moeten krijgen en kunnen in ieder geval niet wachten op nieuwe verhalen van vrouwen die impact maken.

Je kunt de eerste aflevering van Woman with Impact van TEDxAmsterdamWomen nu luisteren via Spotify.

8 podcasts over feminisme, body positivity en persoonlijke groei

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Podcast tip: Women with Impact van TEDxAmsterdamWomen
Sluiten