Tessa Ham
Tessa Ham Persoonlijke groei 18 okt 2021

Plant lovers opgelet: door deze persoonlijkheidstest weet je welke carrièreplant jij bent

Je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een persoonlijkheidstest voor. Van welke partysnack jij bent, tot legitieme persoonlijkheidstesten als de MBTI. Op de WorkJuice redactie zijn we er dol op. We waren dan ook dolenthousiast toen we ontdekten dat Mooiwatplantendoen.nl samen met een coach een test heeft gemaakt om erachter te komen welke carrièreplant je bent.

In de test komen twee van onze ultieme favorieten namelijk samen: planten en persoonlijke groei.

Persoonlijkheidstest: welke carrièreplant ben jij?

Het is wetenschappelijk bewezen dat planten onder andere je stress verlagen en je concentratie verbeteren. Daarom zijn ze ook zulke fijne groene vrienden in je home office.

Toch heeft Mooiwatplantendoen.nl de persoonlijkheidstest natuurlijk met een dikke knipoog gemaakt. Het is namelijk niet bewezen dat planten je ook daadwerkelijk verder helpen in je carrière.

Maar vergis je niet: Mooiwatplantendoen.nl maakte de test wél met coach Ernst van Dijk. Hij gebruikt de korte test vaker in zijn trainingen. Het is dus zeker dat je jezelf weer net een beetje beter kent als je de test invult.

De persoonlijkheidstest duurt zo’n 5 minuten en bestaat uit 40 vragen. Het enige wat je hoeft te doen is aan te vinken welk woord het dichtst bij jou ligt. Zeker in het geval van negatieve eigenschappen of kwaliteiten kan het invullen van de vragen alleen al confronterend of een eyeopener zijn.

Als je alle vragen hebt ingevuld, krijg je te zien wat voor type persoonlijkheid jij bent, welke plant daarbij hoort én wat je carrièreplant is. Van jouw carrièreplant kun je veel leren. Het idee is dat je deze in je thuiskantoor zet en er zo constant aan wordt herinnerd waar je groeimogelijkheden liggen.

Grappig én spot on: deze online test vertelt je wat voor dier je op werk bent

De vier types en hun carrièreplanten

Er zijn vier verschillende uitkomsten van de test mogelijk.

Schefflera
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

De Zorger

Als je een zorger bent volgens de persoonlijkheidstest, ben je een Schefflera. Jij bent de plant die straalt en zorgt voor goede energie en sfeer op de werkvloer. In China ben je zelfs één van de meest gebruikte planten in Feng Shui, want jouw bladeren in de vorm van handen, stellen iedereen op zijn gemak.

De vele bladvingers houden positieve energie vast, je bent dan ook vooral bezig met de gevoelens van anderen. Let op, want je kunt hierdoor wat ondersneeuwen en daarmee doe je jezelf tekort.

Ficus Lyrata
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Jouw carrièreplant

De carrièreplant die jij nodig hebt en die je gaat helpen groeien is: de Ficus Lyrata. Een snelle groeier, waar je goed naar moet luisteren. Om hem in toom te houden, moet je dit gefocuste type wel snoeien.

Met zijn leerachtige bladeren neemt hij de leiding en bepaalt de koers. Door de Ficus een jaar te begeleiden, kun jij, Schefflera, leren dat je daadkrachtiger en aanweziger mag zijn, want we hebben jouw mening en energie hard nodig.

Calathea
Bron: Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

De Motivator

Je bent de Calathea. Door je bijzondere en opvallende kleuren val je ontzettend op. Jij staat graag in de spotlight. Je groeit zo snel en uitbundig dat je andere planten met gemak overschaduwt. Je weet anderen snel voor je te winnen en je past je makkelijk aan in situaties.

En wie hard groeit, heeft veel water nodig. Overdag staan jouw bladeren dan ook recht overeind en ’s avonds hangen ze naar beneden. Je bent vrij chaotisch, jouw groei zit dus in rust vinden.

Aloë Vera
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Jouw carrièreplant

De carrièreplant die jij nodig hebt en die je gaat helpen groeien is: de Aloë Vera. Deze succulent trekt de chaos uit de lucht en staat je bij om rust te vinden in onoverzichtelijke situaties. Het is een diehard die never nooit opgeeft.

Met weinig verzorging ontvang je van de Aloë Vera toch de helende kracht die je nodig hebt om kalm te blijven en de constante herinnering dat niet-bloemdragers ook, op een andere manier, prachtig kunnen bloeien.

Dit zijn dé 12 vragen om te weten wat je wil in het leven

Fittonia (Mozaiekplant)
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

De Analist

Je bent de Mozaïekplant, a.k.a. zenuwplant. Je felgekleurde bladnerven vormen een prachtig mozaïek, met zoveel precisie gemaakt dat het lijkt op een zenuwstelsel. Precisie en structuur zijn iets waar jij lekker op gaat en wat je dus ook bij je collega’s aanmoedigt, want zonder jouw hulp wordt een project snel een warboel.

De spotlight is echter niet aan jou besteed, je geeft de voorkeur aan schaduw. En omdat je van regelmaat houdt, geef je de voorkeur aan een paar keer per week een klein beetje water, in plaats van een heleboel in één keer.

Graslelie
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Jouw carrièreplant

De carrièreplant die jij nodig hebt en die je gaat helpen groeien is: de Graslelie. Een sterk luchtzuiverende plant. Want dit is namelijk wat jij nog kunt leren: anderen wat meer lucht en ruimte geven. Het hoeft niet allemaal volgens jouw regels.

En weet je wat nou zo fijn is? Het gaat je meer rust geven. Wijze les van de Graslelie: mensen om je heen die niet in jouw gestructureerdheid meegaan, verdienen ook een goede kans.

Sanseveria
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

De Regisseur

Je bent een Sanseveria. Daadkrachtig en doelgericht, daarom wijzen al jouw bladeren naar het einddoel, namelijk naar de top. Je bent hard van buiten en komt daardoor soms wat kil over. Maar focus heb je zeker. Je bent van niet lullen maar poetsen en hebt dan ook weinig water nodig.

Met minder aandacht groei je gewoon door, wat jou een makkelijke collega maakt. Je bent stevig en kunt goed tegen een stootje. Waar anderen gevoelig zijn voor omstandigheden, sta jij op de meeste plekken uitstekend je mannetje. Waar jouw groei zit? In leren samenwerken en je flexibel opstellen bij mensen die niet zijn zoals jij.

Goudpalm
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Jouw carrièreplant

De carrièreplant die jij nodig hebt en die jou gaat helpen groeien is: de Goudpalm. Een allemansvriend die met iedereen, op elke plek, een leuke tijd kan hebben. De vele bladeren zorgen ervoor dat hij met alle winden meewaait en dankzij zijn groene sprieten is iedereen op zijn gemak.

Daar staat wel tegenover dat de Goudpalm om meer onderhoud vraagt. Als hij niet vochtig blijft, raakt-ie in de stress. Daarom is het belangrijk voor jou, Sansevieria, om een jaar lang (probeer het eens) al je liefde en kracht te wijden aan de Goudpalm. Zo leer je in no time om te gaan met een type plant die anders is dan jij.

Genoeg gepraat. Jij wil de persoonlijkheidstest nu natuurlijk doen en weten welke carrièreplant jij bent. Succes!

7 (gratis) persoonlijkheidstesten om meer uit jezelf te halen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Plant lovers opgelet: door deze persoonlijkheidstest weet je welke carrièreplant jij bent
Sluiten