Zo ontdek je iemands persoonlijkheid op basis van zijn LinkedIn-profiel

Persoonlijk ben ik gek op LinkedIn. Het is – na Instagram – mijn favoriete socialmediakanaal. Ik vind het super interessant om te weten wat iemand voor werk doet, maar ook welke stappen iemand heeft genomen om daar te komen. Los daarvan wordt op het platform ook veel interessante content gedeeld waar je carreer wise veel aan hebt.

Je begrijpt: ik breng wel wat uurtjes per week op LinkedIn door. En onlangs ontdekte in een leuke tool: een app waarmee je iemands persoonlijkheid kunt ontdekken op basis van zijn of haar LinkedIn-profiel.

Wat je LinkedIn-profiel over je zegt

Op basis van jouw LinkedIn-profiel kan er gemakkelijk een schets worden gemaakt van jouw persoonlijkheid. Hoe dan, denk je waarschijnlijk? Dat doet de app Crystal voor je. De tool analyseert socialmediaprofielen en teksten die je geschreven hebt om zo punten die jouw kenmerken te ontdekken. Handig in bijvoorbeeld recruitment, maar ook bij het maken van goede teams.

Ook interessant: 5 killers voor je productiviteit waar jij geen controle over hebt

Gedrag o.b.v. profielanalyse

Zo kan Crystal je vertellen wat iemands manier van communiceren is, wat zijn motivatie is en wat zijn gedrag is in algemene lijnen. Handig als je iemand wilt benaderen voor een bepaalde functie of uitdaging. Crystal vertelt je precies hoe je diegene het best kunt aanspreken, (bijvoorbeeld ‘skip the small talk’), maar ook hoe je iemand overhaalt (zoals ‘mention best practices’).

Je kunt de app ook gebruiken om de dynamiek in je team te analyseren. Hoe zitten je medewerkers in elkaar en hoe kun je hun kwaliteiten het beste inzetten? Tevens biedt het inzicht in hoe je mensen kan helpen om productiever te zijn.

Leer jezelf kennen: Dit is dé persoonlijkheidstest om inzicht te krijgen in jezelf

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo ontdek je iemands persoonlijkheid op basis van zijn LinkedIn-profiel
Sluiten