Zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Krijg jij op je baan toestemming om thuis te werken? Leuk! Al klinkt dat soms romantischer dan het in werkelijkheid is, want wat als je niet echt plaats hebt voor een home office? Geen paniek, zelfs in een kleine woning kan je een werkruimte inrichten.

De plek waaraan je werkt heeft veel invloed op je productiviteit. Zo schreven we eerder hoe planten een positief effect hebben op productiviteit en een ziekteverzuim, maar ook hoe bepaalde geuren je productiviteit kunnen boosten.

Met aandacht een gezellig thuiswerkplekje creëren is dus van groot belang. Deze tips bewijzen dat dat zelfs met weinig moeite heel goed mogelijk is!

1. Licht is alles

Wist je dat voldoende licht belangrijk is voor je productiviteit? Je beeldscherm mag namelijk niet het lichtste punt van je werkplek zijn, want dan worden je ogen moe. Plaats daarom voldoende lichtbronnen in de buurt van je werkplek. Een raam is natuurlijk ideaal om te kunnen profiteren van voldoende daglicht. Let er dan op dat je niet met je rug naar het raam toe zit, want dan weerkaatst het licht in je beeldscherm.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Girl Boss Supply (@girlboss_supply) op

2. Denk aan de benodigde stroom

Op een kleine ruimte werken, dat gaat nog net. Maar werken in een ruimte zonder stopcontacten? Dat is onmogelijk. Installeer je home office dus in een ruimte met voldoende stopcontacten.

View this post on Instagram

The Natal Mahogany might just be our new favourite plant 😍 [#mywestelm 📷: @vintagerevivals] #plantlove #interiors #homeofficegoals

A post shared by West Elm Australia (@westelmaus) on

3. Voeg voldoende inspiratie toe

Je ruimte mag dan wel klein zijn, maar dat betekent niet dat het saai moet zijn! Het helpt namelijk altijd om inspirerende elementen toe te voegen aan de muur of in de ruimte rondom jou. Dat kan door mooie posters, quotes of persoonlijke herinneringen aan de muur. Op die manier geef je je hersenen de kans om even te ontsnappen van het beeldscherm en geprikkeld te worden door mooi visueel materiaal.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 𝗢𝗡𝗡𝗔 | 𝗘𝗺𝗽𝗿𝗲𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱𝗼𝗿𝗶𝘀𝗺𝗼 ♀ (@onnasquad) op

4. Berg je essentials op in praktische dozen of lades

Wie aan het werk is, heeft regelmatig documenten, pen en papier en ander werkmateriaal nodig. Logisch dat je dit het liefste binnen handbereik bewaart. Hiervoor kan je het best handige en stijlvolle dozen gebruiken, die je onder je bureau kan schuiven. Houd de inhoud ervan wel beperkt tot je absolute essentials. Een opgeruimde werkplek houdt ook je geest opgeruimd!

View this post on Instagram

How many of you work from home? The ideas in our latest post can help you become more productive without disrupting your comfort. 🏡 Check link. Photo: @lifebydulce @enterpriseleague

A post shared by B2B Platform Enterprise League (@enterpriseleague) on

5. Denk aan je zithouding

Je zithouding is echt héél belangrijk voor je gezondheid! Als je geen goede zithouding hebt, komen klachten als nek- en rugpijn al snel op. Investeer daarom in een ergonomische stoel die je voldoende ondersteuning geeft.

View this post on Instagram

Hello Autumn! 🍂🍁 #pickyourcolor #ergonomicchair #ergonomicdeskchair #ergonomischestoel #ergonomie #gezondkantoor #healthyoffice #officechair #bureaustoel #bureaustoelen

A post shared by DBS Office Supplies (@dbsofficesupplies) on

6. Integreer je home office in je interieur

Een home office hoeft helemaal niet stijf, saai of lelijk te staan. Wie in een kleine studio woont, kan zelfs naast zijn bed een klein klaptafeltje zetten dat mooi oogt. Als je je aan hetzelfde kleuren palet als de rest van de kamer houdt, zorg je voor een mooie overgang. Plantje en leuk kaarsje erbij et voilà: thuiswerken was nog nooit zo gezellig!

View this post on Instagram

#WorkFromHome or home from work let’s design your space for your lifestyle! 👌🏻 #dsgdesignstudiomnl

A post shared by DSG Design Studio (@dsgdesignstudiomnl) on

Meer lezen over thuiswerken?

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje
Sluiten