Dit bedrijf heeft een aparte manier gevonden om hun medewerkers meer te laten bewegen

Marketing agency PauwR heeft in het kantoor alle prullenbakken weggehaald en ze op elke verdieping aan het einde van de hal neergezet. Niet om de werknemers te pesten, maar om ze vaker van hun bureau op te laten staan. Helemaal geen gekke gedachte als je je bedenkt dat langer dan drie uur zitten al gevolgen heeft voor je lichaam.

Ook voor het koffiezetapparaat moeten de veertig werknemers in beweging komen. Die is aan het einde van de gang bij de prullenbak te vinden. Allemaal om de werknemers aan te sporen meer te bewegen. Maar de nieuwe regels blijken nog een voordeel te hebben: er wordt meer gepraat tussen de collega’s. Want tja, als iedereen aan de wandel moet, kom je vanzelf weleens een collega tegen onderweg.

Zitten is slecht voor je

Zitten is het nieuwe roken, zeggen ze weleens. Nederlanders zitten dagelijks gemiddeld bijna negen uur. Na drie uur heeft dat al gevolgen voor je lichaam. Je bloedvaten werken minder goed, de suikerregulatie wordt slechter en de doorbloeding naar je hersenen neemt af. Een zittende kantoorbaan is dus verre van ideaal. Lees hier meer over hoe slecht een kantoorbaan eigenlijk voor je is.

PauwR niet de enige

Daarom zullen de medewerkers van PauwR nu aan de wandel moeten gaan om iets weg te gooien, of om een lekker bakkie te halen. De marketing agency is niet het eerste bedrijf die deze regel invoert. Bij Google in Dublin doen ze het ook en bij Facebook worden werknemers eveneens aangespoord om vaker op te staan. “Hun nieuwe hoofdkantoor is er helemaal op ingericht ontmoetingen tussen werknemers te stimuleren”, vertelt managing director Pieter Voogt aan het AD.

Volgens Voogt staat de ontwikkeling van de medewerkers centraal bij PauwR. “Als ze het naar hun zin hebben en zich goed voelen, behalen ze de beste resultaten. We nemen deze besluiten dan ook met hen in gedachten. Het is onze taak als management om open te staan voor alles wat hen kan helpen hun werk te doen.’’

Goed bedrijf om te werken

Deze werkwijze leverde de marketing agency vorige week nog een derde plek op bij de Best Small Workplaces van 2019. Ook won PauwR de Special Award Ontwikkelen.

Great Place to Work beoordeelde Nederlandse organisaties onder andere op werkplezier, vertrouwen in de werkgever en hoe trots de werknemers zijn op de bedrijfscultuur. Ruim 38.000 werknemers deden dit jaar mee aan het onderzoek. Aan de hand van de resultaten en een evaluatie van het werkgeversbeleid, worden de Best Workplaces bepaald. PauwR wist dit jaar opnieuw in de top 3 te eindigen.

Verder lezen over office life

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit bedrijf heeft een aparte manier gevonden om hun medewerkers meer te laten bewegen
Sluiten