Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Geld 11 jul 2019

9 manieren om een passief inkomen te genereren

Wat is passief inkomen precies?

Slapend rijk worden, dat is het beeld dat veel mensen hebben bij passief inkomen. Het geld komt uit zichzelf binnen, terwijl jij op de bank ligt te Netflixen. Helaas moeten we je meteen uit die droom helpen. Wat is passief inkomen dan wél? En waarom is iedereen er zo laaiend enthousiast over?

Wij zochten uit wat passief inkomen is en verzamelden negen manieren om dit ook daadwerkelijk te genereren.

Wat is passief inkomen

De meest simpele manier om passief inkomen uit te legen, is geld dat bij jou binnenkomt waar je niet actief voor werkt. Alhoewel dat ongetwijfeld fantasierijke beelden bij je oproept van jij die een opblaasdonut in Bali ronddobbert terwijl het geld binnenstroomt, is dat niet helemaal waar.

Passief inkomen betekent niet dat jij wordt betaald om niets te doen. Open Circles beschrijft het mooi:

“Passief inkomen betekent dat je eenmalig iets creëert met heel veel waarde, waar je steeds weer opnieuw voor wordt betaald.”

Er is geen short cut om snel bakken met geld te verdienen zonder er moeite in te steken. Slapend rijk worden bestaat niet, hoe erg sommige shady websites ons dat ook zouden willen laten geloven. Toch is het genereren van een passief inkomen zeker mogelijk.

Passief inkomen genereren

Zo, nu we de verkeerde aannames over passief inkomen uit de weg hebben geruimd, kunnen we het gaan hebben over het genereren van passief inkomen. We verzamelden negen manieren om een passief inkomen binnen te krijgen.

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
9 manieren om een passief inkomen te genereren
Sluiten